och nu då?

Nu är de här. Alla 50. Packade i en kartong uthämtad på OKQ8.

Vad? Svar: INGEN BOKBOK – Några Bibelstudier i Coronans tid.

Jag har berättat om saken här och här.

 

Grubblingar jag nämnde i de inläggen har slagit till igen men nu i muterad form. Det pratas ju mycket om varianter och mutationer i dessa tider. Stilla undrar jag om det är en delta-fundering eller kanske epsilon-variant jag har i sinnet. Känner jag mig själv rätt har jag i vart fall (ännu) inte nått ett omega som slutligen skulle sätta p för alla funderingar fram och tillbaka.

 

Frågan och tankemalandet gäller både konkreta och lite smått principiella saker. Jag tar principen först.

Vem äger egentligen innehållet? Är det församlingen? Det är ju delar av dess Bibelstudier som fått en skriven form. Eller är det jag som hade förtroendet att ansvara för verksamheten och som drabbad av skrivklåda på eget initiativ helt oombedd gav joxet en skriven form?

Att de i någon mening är mina fattar jag. Hushållsekonomin belastades av ett utlägg för att få fram de 50 i kartongen och det leder till den konkreta frågan: Hur jag ska slippa traven? Bli av med den? Jag behöver ju inte 50 ex av en bok jag har manus till i datorn. Vilka vägar och/eller kanaler står till buds för avyttring? Till vem eller vilka?

 

Enklast (för mig) vore om församlingen (eller en eller flera andra instanser) köpte av mig summa 40 ex för något ändamål de kan ha. Kanske för att ge bort eller i sin tur via bokbord eller på annat sätt prångla ut. Kanske kan den användas i enkel studie- och samtalsverksamhet i små grupper/celler – boken innehåller kortfattade förslag i den riktningen. Skulle så ske skulle jag bli löst från kroken – typ.

 

Alternativet är att jag privat kränger 40 ex för att den vägen söka få tillbaka lejonparten av det ekonomiska utlägget. 140 spänn plus eventuell frakt skulle faktiskt ge mig det mesta i retur. Kanske skulle det gå. Alldeles säkert blir det rörigare. Alla kanaler och kontakter jag har kan till exempel inte användas. I någon eller någras ögon kan det verka osnyggt med ”privata affärer” genom församlingens verksamhet eller info-kanaler – även om det inte innebär någon profit. Skall rent vara rent blir jag liksom hänvisad till mina egna vägar typ egen blogg och Facebook (samt rent skvaller).

 

Nu finns den ialla fall (med en del små tryckfel) till salu i den fysiska världen.

Och i mitt inre ljuder frågan: och nu då?


Kommentarer
Postat av: Torkel L

Skicka gärna en bok+faktura.

2021-07-07 @ 15:38:23
Postat av: Tobbe

Jag har fått den och swishat på studs.

2021-07-16 @ 23:04:03
URL: http://femhundrafilmtips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0