beslutsvånda 2

Rubrikens ord men utan siffra använde jag i en bloggning den 16 juni då jag våndades över om jag skulle låta trycka ett litet bokprojekt jag pysslat med en tid – läs här. Min vånda satt i till alldeles nyss då den försvann men kom tillbaka i annan form.

 

Det gångna grubblet har gällt praktiska saker. Vilket typsnitt? Vilken teckenstorlek? Ett ex eller tio eller femtio? Ska hushållsekonomin drabbas av ett ekonomiskt utlägg? Om så i vilken omfattning? Och en del annat. Mer på djupet rullade också funderingar kring mina motiv för att över huvud taget göra det jag gjorde. Misstanken finns att min drivfjäder bara varit mitt högmodiga ego.

 

Nu är hur som helst boken INGEN BOKBOK – Några Bibelstudier i Coronans tid beställd. Det jag kallade beslutsvånda har ersatts av malande efter-besluts-tvivel. Gjorde jag rätt? Blev och blir det vettigt? Blir jag av med runt 40 böcker? Vilka stackare skaffar ett sig ex? Varför? Och än mer – pressar sig någon igenom de knappt 120 sidorna*.

 

Jag drabbas nästan alltid av efter-besluts-tvivel. Beställer jag mat på en restaurang så grubblar jag alltid om jag tog rätt rätt eller om jag skulle valt det någon annan vid bordet valde. Att jag när jag skriver blogginlägg byter glosor och flyttar meningar kors och tvärs innan det publiceras är ett annat exempel. Denna min ganska generella osäkerhet är inte ett skitjobbigt problem och ofta lyckas jag maskera den men är faktiskt då och då en liten smula jätteirriterande.

 

Nu kommer i alla fall snart 50 ex.

 

 


* Att det blev 20 sidor till jämfört med vad jag skrev den 16:e beror på att jag till sist efter mycket fram-och-tillbaka-ältande valde annan teckenstorlek.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0