jag fasar ut!

Den första denna månad skrev jag ett nördigt blogginlägg – var ska jag förstå? Det skapade en faslig men tillfällig ökning av antalet besökare på denna min anspråkslösa blogg. En anonym kommentar till det senare inlägget gott och smått gav dock en rimlig förklaring till besökstoppen.

 

Om det var så med en besökstopp beslöt jag mig idag i alla fall för ett personligt besöksstopp – OBServera hur bara ett enda litet s sant byte av en till ett förändrade innebörden av ordet. Jag ger upp eller åtminstone pausar genomläsningen av mina gamla Bibelvetenskapliga kommentarer till Jesaja-boken i Gamla testamentet. Orkar helt enkelt inte med svängarna och pendlandet kors och tvärs genom de förståelsefaser jag nämnde i inlägget jag länkade till ovan – som du, noble Bloggläsius, kan behöver läsa (en gång till). Jag gör mitt stopp i pendlandet mellan 700-tal och 200-tal före Kristus en god bit in i volym två där jag satt ett gult bokmärke. Kanske återvänder jag dit när den kulna kalla vintern braskar utanför stugknuten eller så letar jag upp en annan kommentar som sysslar med slutfasen, alltså det utseende Jesajaboken fått då omredigeringar och annat upphört och profeten kanoniserades – googla på ordet.

 

Jag gillar inte att ge upp! Jag fasar för sådant, tjurig och envis som jag är. Ändå blir det denna dag mitt beslut och jag byter läsprojekt. Fler böcker att läsa och läsa om finns. Jesaja-boken i svensk översättning, alltså i Bibeln som sådan, till exempel.

 

Vad gäller pandemins olika faser av till- och avväxt händer saker. Vid halvårsskiftet öppnar samhället upp ytterligare en aning. I kyrkan över riket och i lokalförsamlingen likaså. Någon sorts återgång till vad som ansågs vara ”det normala” blir det förhoppningsvis inte. Den tanken fyllermig med fasa.  Jag ser ett och flera steg mot ett ”nytt normalt” som är bättre skickat än det gamla att på ett begeistrat, inte begränsat, sätt vara kyrka i 2020-talet.

 

Ikväll spelas andra Sverigematchen i EM. Förhoppningsvis följs den oavgjorda segern mot Spanien upp med tre poäng mot Slovakien. Om inte fasar jag över att Sverige nog fasar ut.


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Lindahl

Varför blev den nämnda kommentaren anonymt? Den var ju från mig. Dessutom skulle det stå att Exe-geten bräkte, inte vräkte

Svar: Du - om det var du - hade inte skrivit att det var du.
Stig Strömbergsson

2021-06-20 @ 01:45:22
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Torbjörn

Den anonyme var jag. Dessutom menade jag att Exe-geten vräkte, inte vräkte.

2021-06-20 @ 10:37:42
Postat av: Tobbe

Fel igen. Radera onödigheter.

2021-06-20 @ 10:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0