samos-saknad

Senast jag använde denna bild var i höstas men då med betydligt skarpare rubriker.* Nu handlar det mer om vemod. Jag saknar Samos och det lite extra idag. Hade allt gått som planerat skulle jag vara på räls, hjul eller vinge på väg till Arlanda – eller framme om jag hade valt nattåg. Imorgon skulle jag och en svåger flugit ner. Men så blev det inte av uppenbara skäl.

 

Sju gånger de senaste åtta vårarna har jag varit där – om jag räknat rätt. Sammanlagt rör det sig om åtta charterveckor plus tre eller fyra endagsturer de första åren då församlingens ungdomsresor gick till Kushadasi på den turkiska sidan. Sådant tjänstependlande sätter sina spår. Skulle du, noble Bloggläsius, vara behäftad med ett rejält självskadebeteende kan du här på bloggen finna något av reseliggare om du söker dig fram framför allt i månaderna maj-juni från ochmed 2013. Lika flitig skribent var jag inte när jag och Primärhustrun privatreste tre av åren men jag skrev också då men i augusti-september.

 

Lite olika erfarenheter är att resa till olika platser på öns norra sida privat med livsledsagarinnan och att vara bland 30-40 tonåringar på ett all inklusive-hotell på sydsidan. Samma hotell med 20-talet vuxna ger ytterligare en aspekt. Hur ”privatresa med kompis” – en svåger är rimligen en sådan – kan gestalta sig vet jag inte men den kunskapsinhämtningen blev nu skjuten på framtiden – Inshallah.

 

Att min samos-saknad är stark märks på olika sätt.

  • Jag har nattdrömt om platser och folk på det osammanhängande vis drömmar har.**
  • På Systemet har jag letat – och funnit – ett sött vitt starkvin som fast det är franskt påminner om ett av de bästa jästa njutningsmedlen på ön.***
  • Igår skrev jag SMS- och Messenger-meddelanden till hotellet och mitt Frappe-stamställe för att önska ställena och personalen allt gott i denna pandemins tid. Och fått svar!
  • Och så bloggar jag om det som blev ingenting.

 

PS. Det samos-sabotage jag skrev om i slutet av förra året gällde inte resa med ungdomar detta år utan först nästa. I år blev det Coronan som saboterade. Det är nu för tidigt att uttala sig om vad som i församlingen gäller pandemiska hälsofaktorer, reserestiktioner, personal vad gäller förmåga och lust och läget ekonomiskt för 2021 och framåt. DS.

 

 


* Jag syftar på inläggen samos-sabotage här, här, här och här, skriverier som ingen ansvarig representant velat, kunnat eller idats ge någon som helst respens på.

** En av drömmarna var en typisk ”stress-sådan” då inget funkar. Jag hade glömt min väska på hotellet och märkte det när jag med buss forslats till hamnen för att därifrån ta en båt till flyget. Inget var likt rutiner på Samos men alla omkring var greker som inte kunde engelska. Det knasigaste var att platsen båten skulle gå från var till förväxling lik Norra hamn i Luleå.

*** Naturligtvis har sådana njutningsmedel inte alls avnjutits under veckorna med ungdomar. Någon ordning är det faktiskt med mig!


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Man skulle kunna säga att Du har "Samos-fantomsmärtor" ;-)
Om coronadiken:
https://www.vlt.se/artikel/insandare-coronadiken

2020-05-09 @ 11:46:01
Postat av: Thorsten Schütte

Du borde stå på Dig att få pengarna tillbaka:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7470911

2020-05-11 @ 21:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0