ny höjd - urkund

Den nionde i denna månad skrev jag ett inlägg om att jag nått ny höjd. Här kommer ett till. Inlägg alltså. Om en ny höjdpunkt i mitt liv. Inte magi denna gång utan något annat.
 
Jag har blivit en urkund! Att vara urkund är min nya höjd.
 
Med detta menar jag inte det faktum att jag sedan urminnes tider sommaren 1978 regelbundet gjort mina inköp i den lokala kooperativabutiken. Visserligen är det på så sätt men det kvalificerar inte för statusen urkund. Inte heller har jag i dagarna till mig eller till någon annan inköpt klocka eller annan tidmätare och så blivit urkund. Nejdå! Nu handlar det om något helt annat.
 
På sidan 242 i boken Älvsbybygdens historia – kyrkan 200 år är jag citerad som källmaterial. Noga bestämt är det dessutom från denna min blogg citatet är taget. Och det är ett långt citat. Tjugoen rader blev det i boken. Det citerade är taget ur inlägget manifestera Jesus III av den andra juni 2006, ett inlägg som var ett i en serie som tippade över till att handla lite om ekumenik. I förbigående och som bakgrund till en annan huvudtanke gav jag en beskrivning som Uno Westerlund valt att ha som historisk urkund i sin bok.
 
Jo, det är Uno Westerlund som skrivit boken som Älvsby församling valt att ta fram inför kyrkans 200-års-jubileum kommande år. Som pdf-fil för påseende fick jag tidigare i år ta del av materialet som nu sedan första söndagen i Advent finns inbundet och klart och också i den formen i min ägo. Älvsbybygdens historia – kyrkan 200 år är inte Westerlunds första bok. I inlägget periferi i mitten berättade jag om hans stora mastodontverk om Sveriges historia sedd från Älvsby-byn Manjärvs horisont. I den nu aktuella boken har han återanvänt en del material och tillsammans med än mer special-kyrkligt stoff blir det en intressant berättelse om socknens, samhällets och kommunens utveckling för vilken just kyrkbygget för 200 år sedan blev en avgörande och utlösande faktor.
Och i detta special-kyrkliga stoff finns jag och min blogg – som urkund.
 
Om boken kan man läsa mer här.
 
 
Till detta kan sägas att dagens stadsresa för inhandlande av de sista julpaketen ställdes in. Minus 33 grader innebär att parollen skallar: Inga onödiga bilresor! Promenad på samhället gav ändå (nästan) lika många paket och betydligt mindre trängsel.
I morgon plockas dock bilen fram ur garaget för en nödig stadsresa.
Tyra och Adrian skall paketeras och klappas.

Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Jag önskar pastorn en god resa imorgon till stiftsstaden trots den kalla väderleken, ta med varma kläder om er Göteborgsproducerade personvagn ger upp i kylan.

2012-12-23 @ 15:52:02
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0