det jag funderar över 2

I slutet av förra inlägget gav jag exempel på några saker jag funderar och funderat över kanske värda att beblogga. En av sakerna var skyltens öde – alltså hur det gått med den skylt med bön om snö som jag berättade om i inlägget mitt fel? tidigare denna månad.

Jag har tagit ner skylten!
Skylten är nere nu. 

Kungjorde detta på personalkollegium måndag morgon och berättade – med glimten i ögat – hela historien om bakgrunden, uppsättningen första måndagen i oktober osv fram till beslutet att sista måndagen i mars, sedan folk vädjat och täckt över, slutligen demontera anslaget.

Att ingen annan dristat sig att avbryta skyltens uppmaning Pray for snow förvånar mig faktiskt litegrand. Rimligen kan det inte bero på någon sorts respekt för mig som ägare av plåtbiten ifråga. Nog tror jag att mina arbetskamrater respekterar mig – det är inte det – men att deras respekt eller fruktan för mig skulle vara så stor att de inte skulle våga ändra i ett arrangemang jag ligger bakom, är osannolikt. Är det månne tveksamhet kring att intervenera i temat bön? – även om skylten är satt dit i skämtsam avsikt. Uppe har de i alla fall fått sitta....

I slutet av förra veckan dristade sig dock någon anonym arbetskamrat att täcka över skylten med ett vitt A3papper. Effekten av det tilltaget kunde var och en som bor på orten konstatera: Snö hela helgen! Periodvis kraftigt! Som om bönemottagaren tolkade A3arket som Hoppla! Dom önskar ännu mer vitt! eller nåt liknade och därför vräkte på.

Nu är skylten borta men jag har lovat skidtränarna att första måndagen i oktober åker den upp igen. Och väl hemma i villaområdet bad en av grannarna mig att fixa en varm och fin sommar....

Vad är att vara kristen?
Hur blir man kristen?

De frågorna ställdes i helgen av några fotbollskonfirmander vis ett eftersnacksbord i väntan på att föräldrarattade fordon skulle forcera snömängderna och komma för att hämta hem dem. Ungdomarna alltså – inte frågorna. Och när frågorna väl ställt surrade en mobiltelefon till och vips visste 15åringarna att skjutsen stod på parkeringen.

Pang på rödbetan och in i fokus direkt alltså under första arbetshelgen med sommarens konfirmandgrupp. Och så blir det nog om ungdomarna själva får styra och ställa och man inte vuxenregisserar kontakterna till enbart prat om etik och ansvar – som givetvis också är viktiga saker.

Vi brukar inte ha sommarkonfirmander på folkhögskolan utan har så att säga hela tiden agerat utifrån tanken att det är församlingarnas ansvar. Dock har konfirmandseden generellt i riket nu nått den låga nivån att alla åtgärder för att möta ungdomar behöver vidtas och därför söker vi genomföra en konfirmationsläsning tillsammans med Norrbottens fotbollsförbund.

Och det är kul! Lördagen tyckte jag var seg eftersom jag då kände en svårighet att så att säga ”ställa om” mitt vuxenundervisarstuk till 15årsanvändning men söndagen gick det lättare. Kuliga ungar faktiskt. Och en oerhört stimulerande kontakt för en gammal man.

Vill man bilda sig mer kring vad detta är är denna länk bra.

Nu är det en rubrik kvar av dem jag nämnde i förra inlägget. Jag ber att få återkomma om den märkliga Bibelutläggning som kan läsas i inlägg och kommentarer på en grannblogg. Dessutom har på den bloggen också tillkommit en skrivning i temat Bibelsyn och det blogginlägget kan kanske också bli värd uppmärksamhet här – typ.

Till sist vill jag bara nämna att jag fastar. Inte från bloggande eller Fäjsbåckande men väl från både tugg och drick. Fastan löper från 2000 tisdag kväll till 0910 onsdag morgon då jag skall lämna en del blodprover och proverna skall tas med mig fastad. Allt detta sker inom ramen för ordinarie hälsokontroll vilket jag tror att det är en poäng att genomgå vart eller vart annat år. Kollar men gamla bilar varje år kan det väl också vara på sin plats att kolla sig själv.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Prognosen inför påsken har varit mulet och SNÖ men.... imorse hade den börjat svänga och nu verkar det bli varmt och framåt påskafton en del SOL. Är djupt tacksam för böneavslutet om snö, vi ser inte längre över till grannen. GI

2010-03-31 @ 07:43:43
Postat av: Ann O Nym

Eftersom du troligtvis tänker följa den av den intillboende uttryckta önskan, så är infinner sig spörsmålet, vilken tavla åker upp på väggen?

2010-03-31 @ 10:25:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0