tidig lördagsmorgon

Med accelererande ålder finner jag en ökad benägenhet att vakna tidigt på mornarna. Ingen må nu tro att jag är en sådandär som vaknar vid fyra för att ligga och grubbla över jobbet eller något annat - alltså ett utpräglat stresstecken. I stället är det som om mat- och sovklockan kryper ner till sådär mellan 6 och ½7, särskilt denna tid av året med tilltagande morgonljus.

Lördagar och söndagar brukar dock innebära extrasuss men så icke morgonen denna dag. Mina barns ömma moder purrade mig femåtjuge så att jag skulle hinna få i mig en kaffekopp innan det var dags att skjutsa henne till flyget för resa till hennes mamma. Detta innebar att jag var åter från Luleå ½8 och fick en lång tyst förmiddag för mig själv.
Så vad gjordes?

Givetvis lite nätsurf värt att länka till:
Det lustiga året 2008 - fortsättning IIIhttp://www.ostran.se/bloggar/dagblogg och där en bit nerskrållat. Det inläget är tänkvärt och nås även via länken Sandahl trampar på till höger på denna blogg. http://storasysterivassen.blogspot.com/2008/03/sorglig-lsning.html hittar man i en kommentar till Sandahls inlägg och följer man den webbanvisningen kommar man till ett ställe där samma sak diskuteras - åxå på ett intelligent sätt.

Måla väggarna i mild grön färg är ett annat senare inlägg på Dag Sandahls blogg och är åxå bra. På något sätt beskriver han näst intill två religioner på ett oroväckande sant sätt.
Och idag på morgonen har alias Mr Sommarsko i inlägget Det lustiga året 2008 - fortsättning IV ironiserat över en företeelse jag själv märkt - nämnligen matematiken att X antal enbart män = tvivelaktig genusaspekt men Y antal enbart kvinnor = helt OK i genushänseende.


Läsning av bok om Djingis Khan och mongolriket har jag också ägnat mig åt - klicka på bilden.

Samt slummer i TV-fåtölj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0