nytänd brasa

image256

Jag tror att jag någon gång i förbigående nämnt - och kanske gett en länk - till Enhetens vänner som är en nytänd brasa bland alla de nätverkseldar som söker ge ljus och värme i en tid av sekularisering och teologiskt förytligande. Jag tänker inte referera exakt nätverkets mål och allt vad man står för utan hänvisar denna bloggs läsare till http://www.enhetensvanner,se/ för självstudier.

När jag denna påsklovskväll en liten stund gluttade runt kan jag inte låta bli att särskilt rekommendera en artikel av biskop em Biörn Fjärstedt: NÄR BILDEN SKIFTAR - OM EKUMENIK OCH ANDLIGT SÖKANDE I NY TID. Man hittar den under fliken Ekumenik och sedan Samtal idag. Texten avslöjade mycket okunskap hos mig kring vad som händer och fötter ute i världen men också hur konsekvent dessa skeenden marginaliseras och förtigs av den officiella Svenska kyrkan på nationell, regional och lokal nivå.

Jag kommer fler gånger att besöka http://www.enhetensvanner.se/.

Fjärstedts artikel har länken http://www.enhetensvanner.se/index.php?kind=text&key_id=58.  

En annan nätverksbrasa är OASrörelsen som planerar sitt möte i Älvsbyn till sommaren.
För program mm se http://www.oasrorelsen.se/post/169.html

Kommentarer
Postat av: Pär

Ja, enhetens vänner känns positivt. Har registrerat mig. Kan dock inte låta bli att undra var kvinnorna är i det sammanhanget... Är det bara några nunnor? (inte så bara, men jag är lite orolig för att det ska bli en mansklubb)

2008-03-27 @ 22:27:32
URL: http://teologinorr.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0