minus 22 klockan 7 blev minus 2 6 timmar senare

Idag har arbetsplatsen haft friluftsdag. Så många elever som möjligt och så mycket lärarpersonal som möjligt avsågs samlas vid slalombacken för uteliv med korvgrillning, soleri, kaffedrickning samt skidåkning utöver eller på flackan. Startiden var satt till 0900.

När klockan ringde 0700 viade utomhustermometern - 21,8 grader. Jag föredrar att kalla sådan temperatur minus 22 eftersom decimaler på uteklimat är larvigt. Lite frostigt kan man tänka men eftersom det var strålande solsken och ingen vind kunde jag som genuin norrbottning göra prognosen att dan kommer att bli bra - om ett par tre timmar.

Sagt och packat och med skidor av tväggehanda art å biltaket for jag till jobbet för att där, sysselsatt med andra arbetsuppgifter, döda ett par timmar medan solsystemets centralkropp värmde luften. Sysselsättningen på skolan i dessa tider handlar i stor omfattning om att strukturera och konstruera en Bibellinje inför kommande läsår - mer om detta och annat liknande i ett senare inlägg.

Vid 10 for jag till backen och vädret var helt perfekt. Förvånade elevögon och häpna studeranderöster förnamns kopplade till det faktum att jag åker slalom. Kan DU åka?? sade en brädförsedd trevlig lymmel.

Kameran var givetvis hemmalämnad men telefonens bildfunktion fick bli en nödlösning.

Utförsåkningen gick bra. Investeringen förra året i så kallade carvingskidor blir mer och mer väd varenda krona alldenstund att dessa timgladformade laggar verkligen ger bra kontakt med underlaget - ett underlag som dessutom denna vinter är helperfekt preparerat.

Byte till längdskidor för en stunds spåråkning var däremot inte kul. Alltför tränad är jag inte - fruar och andra anhöriga skulle kalla detta för årets underdrift - och då jag fortfarande känner av den just förlidna sjukveckan upplevde jag bara spagetti i armarna.

Väl hemma vid tvåtiden kunde jag sprätta dagens post som bland annat bestod av ett tjockt kuvert innehållande sammanträdeshandlingar för kyrkofullmäktige åt veckan. I luntan fanns bland annat verksamhetsberättelse kring förra årets församlingsverksamhet, gudstjänststatistik mm med beledsagande resonemang. Det finns en hel del märkliga tankevurpor och vinklingar av (medvetet?) ofullständiga, rentav missvisande uppgifter och detta kanske jag återkommer till efter fullmäktige då materialet får status av offentliga handlingar.

Nu är det 22 minuter kvar till kvällens avsnitt av LOST.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Skynda in på min blogg och titta på något interssant och lätt provocerande!

2008-03-07 @ 11:58:09
URL: http://www.hannajohnselius.blogg.se
Postat av: Stig Su

På tio minuter har det gått 92 timmar sedan senaste avsnittet av Lost avslutades. Fortfarande ingen ny blogg...?

2008-03-09 @ 17:51:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0