kon saknas inte förrän...

Jodå - nu efterlyses man minsann!!
Signaturen Stig Su - jag vet vem han är och jag vet var han bor - kommenterar förra inlägget med att jag varit obloggig ända sedan i onsdags.
Detta är helt korrekt. Jag inte skrivit det lördagsinlägg som brukar komplettera onsdags-LOST-notisen som ett minimum av bloggaktivitet men detta har sina rutiga skäl och randiga orsaker.

Jag har alltså varit borta va!! - Typ!!
På jobb och i Skellefteå - vilket kan låta som en betänklig kombination.
Jag kom hem för tre timmar sedan efter att ha rattat skolans katastrofbuss i snögloppsstorm.
Då satt sonen vid datorn spelandes spel där groteska gubbar laserskjuter på varandra.
Men är lymmeln ute och joggar och jag är vid datorn.
Bäva månde nätet.

Sjungande dalen heter ett distrikt inom Skellefteå Landsförsamling. Folkhöskolans förr-förre rekor är distriktskomminister där och tillsammans med sina arbetskamrater, kyrkfolket och systerfolkhögskolan Edelvik brukar man ordna någon typ av temahelger varje termin. Om höstarna kallas det Bibelhelg om om vårarna Själavårdshelg fast skillnaden blir i praktiken inte så stor. Initiativet är dock berömvärt alldenstund det innebär att man i församlingen inte bara gör vad man måste göra - gudstjänster, födslar, vigslar och dödslar - utan också vad man kan göra - alltså samla människor till samtal och arbete kring Bibel och kristen tro och dito liv.

Programmet var ungefär detta:

  • lördag
  • 12.00 Inledande andakt ledd av distriktsprästen - sedan föredrag och samtal om lidande, Jesu lidande och människors med undertecknad som huvudaktör tillsammans med distrikets präst och diakon samt representant för Edelvik - för övrigt gift med regionprällen.
  • 14.30 Kaffe - fullständigt nödvändigt
  • 15.00 fortsatt samtal, föredragningar och frågebearbetning                       
  • 17.00 Enkel måltid
  • 18.00 Kvällsgudstjänst med möjlighet till förbön - distriktsprästen
  • söndag
  • 10.00 Högmässa, distriktsprästen som liturg och jag som predikant, kör, kaffe, helgsammanfattning, frågestund, samtal och hela baletten. Därefter sjukbesök hos annan kollega å lasarettet innan snöstromsresan hem.

Av detta skäl har jag obloggat denna helg - fram till nu.

Om det blev bra i Sjungande dalen vet jag inte - andra må avgöra. Roligt var det i alla fall. Inte så lite svettigt heller eftersom man ju faktiskt aldrig riktigt kan veta vart dagar av detta slag tar vägen. Folk uttrycker ju tankar, kommer med inlägg och frågeställningar man inte kunnat förutse vilket innebar att minst tre av lördagens fyra timmar samt knappa timmen vid kyrkkaffet innebar att vi som höll i det hela fick skjuta från höften - något jag tycker är kul.

Och så var det givetvis nattsudd hemma hos kollegan med familj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0