H3v3

  1. Hur hinner du med??
  2. Hur hinner du skriva??
  3. Hur får du ihop nåt??
  4. Vilket behov fyller det??
  5. Varför skriver man på en blogg??
  6. Vad är det med de människor som bloggar??

Detta är frågor jag ibland får när folk hör att jag har en blogg. Den uppmärksamme läsaren ser här det mystiska mönstret av tre frågor som börjar med bokstaven H och lika många med begynnelsekonsonanten V. Läsare som kommenterar inlägg möter liknande mysticism då ha eller hon sedan han eller hon - idag är jag genusmässigt rent lysande korrekt - klickat på Kommentarer under inlägget och därefter skrivit sin mening, en hälsning eller något annat. När man sedan skall Skicka kommentar dyker det upp en ruta i vilken man skall skriva in bokstav-siffra-bokstav-siffra och det ser nästan ut som rubriken till detta inlägg. Varför man skall göra på detta viset vet jag inte men jag gissar att det beror på att man vill förhindra automatkommenterande av spam-typ. Proceduren framtvingar nämnligen mänsklig närvaro när kommentarar ges.

Fråga 1 - Hur hinner du med?? - kan enklast besvaras med det gör jag inte, i alla fall inte utan att annat blir lidande. Så är det med alla aktiviteter av mer eller mindre onödig hobbykaraktär så som motion, umgänge med vänner, Bibelläsning och nattsömn. Ändå bloggar jag inte jämt utan har lagt golvet på två inlägg i veckan. När inspirationen ramlar över mig eller det händer saker av speciell natur kan det givetvis bli oftare. Den flitige läsaren har dessutom nog märkt att inte är det alltid något speciellt som skapat inlägget, ej heller inspiration.

Fråga 2 - Hur hinner du skriva?? - är väldigt lik fråga 1 och anses därför besvarad ovan.

Fråga 3 - Hur får du ihop nåt?? - kan belysas ur två synvinklar. Den ena är att frågeställaren uttrycker sig tvivlande, mer av arten Hur får DU ihop nåt?? Mitt svar brukar då bli: Vaddå DU?? Klart jag få ihop nåt! Man behöver inte vara dum bara för att man är snygg!!
Ibland finns dock i frågan ett drag av om inte beundran så i vart fall att frågören eller frågösen är lite imponerad och frågar typ HUR får du ihop nåt?? Orden kommer som ur luften brukar jag då svara.

Fråga 4 - Vilket behov fyller det?? - har bara ett svar: Inget alls!! Världen har inget behov av bloggare och mina små drapor förändrar ingenting varken globalt eller lokalt. Exempel finns på personer som i relation till det jag skriver utvecklat en lätt form av bloggoholism så att de efter några dagars inaktivitet från min sida piper till och i en kommentar efterlyser nytt utbrott av skrivklåda. Gissningsvis skulle dock deras avvänjning gå for om jag tvärt skulle sluta. Om det fyller något behov hos mig återkommer jag till när jag besvarar frågorna 5 och 6. Och det gör jag inte nu eftersom nu skall det slalomåkas.

/paus/

Fråga 5 - Varför skriver man på en blogg?? - besvarar jag nyslalomåkt med Jag tycker det är kul att språkleka lite. Att det dessutom finns folk som ids läsa det jag skriver gör ingenting. Och så är det trendigt bland innefolket - typ Carl Bildt och säkert många andra.

Fråga 6 - Vad är det med de människor som bloggar?? ställs ibland som om man frågar efter en diagnos av något slag typ ADHD, DAMP, MS, FET eller JÖR. När jag kollat runt på bloggar har jag själv ställt mig samma fråga när jag hamnat på bloggar som bara handlar om skor (dam-dito) eller andra som varit vanvettigt självutlämnande vad gäller one-night-stands i fyllan eller annat. Så svaret blir å den frågan: Jag har ingen aning! Jag är tacksam för förslag genom Kommentarer-funktionen jag inledningsvis skrev något om.


Kommentarer
Postat av: Pär

Ja, varför ska man egentligen blogga? Uppenbarligen har jag alltså ADHD (eller motsvarande), eftersom jag försöker komma igång om och om igen. Får väl se om ihålligheten i bloggandet blir bättre denna gång?

2008-03-17 @ 00:59:22
URL: http://teologinorr.wordpress.com/
Postat av: Tessalisa

Svaret på fråga 6:
Inga bokstavskombinationer och diagnoser i världen kan förneka det faktum att det bor en liten exhibitionist i varje bloggare, "Jag bloggar alltså finns jag".
Vore det bara "skrivklådan"/"lusten att leka med ord" som tagit tag i oss hade vi lika gärna kunnat skriva dagbok eller egna reflektioner som aldrig någon fick tillgång till.

2008-03-17 @ 07:34:42
URL: http://tessalisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0