vägd på våg och befunnen...

Vägd på våg och befunnen... är ett stelnat uttryck i svenska språket. Roten ligger som så mycket språkligt skoj givetvis i Bibeln, i detta fall i den gudomliga vidräkningen med mänskligt högmod man finner i Daniels bok strax innan berättelsen om lejongropen, alltså kapitel 5.

Vägd på våg och befunnen... handlar om mottagligheten av kalorier i jul- och högtidskopplad mat. I detta ämne avser jag ingalunda att ge den eventuelle läsaren några som helst ledtrådar annat än att uttryckets fortsättning direkt motsäger orginalformuleringen hos Daniel.

Vägd på våg och befunnen... blir också ord jag tänker på när jag läser ungdomars kommentarer när de utvärderar lägret Livskraft. Lägret av stapeln under mellandagarna och är omnämnt i inlägg den sista december och den första januari detta årsskifte. 
All god ton säger att man inte skall skryta och jag vill verkligen inte göra det. Samtidigt måste jag tillstå att jag faktiskt blir glad när unga människor påstår att det funkar - alltså kommunikationen. Och när ungdomars föräldrar säger att deras tonåringar tycker att det jag gjort varit vettigt blir jag också glad och den stilla glädje jag känner känner jag att jag också vill dela med denna bloggs läsare genom att citera vad lägerdeltagare skrivit angående seminariet med rubriken Stabil tro:
  • Jättebra, lätt att hänga med och förstå.
  • Stig var grym på att predika och förklara.
  • För att det var en oerhört bra tanke och upplägg Stig hade.
  • Grymt intressant och fullkomligt galen ledare bra ledare!
  • Riktigt intressant och lärorikt.
  • Stig gav svar på frågor man hade.
  • Lättförståeligt,kändes som om det gav något.
  • Det var bra! Vi pratade en massa om saker jag inte har tänkt på förut.

Undrar vad som gömmer sig bakom fullkomligt galen ledare.


Kommentarer
Postat av: Kattis

Huuujjj...jag kan tänka mig MASSOR.

2008-01-14 @ 19:08:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0