om en massa ingenting - med lite väder

Idag har jag egentligen inget riktigt genomtänkt att skriva. Spydiga personer kan givetvis då invända med Det verkar du inte haft tidigare heller!! men när sådana här före-komna kommentarer förekommer tar de inte bort vare sig min skrivlist eller min skrivlust, sa det så!!

Bilden invid fotograferades i går morse vid temperatur minus 11 grader. Exakt ett år tidigare skrevs följande på min blogg: Vädret idag är här i samhället inte längre vårvinter. Det är mer vår-och-inte-mycke-vinter-kvar med halva gräsmattan snöavtäckt. Temperaturen är +11,6 enligt den vid datorn belägna termometern. Fast nu far täcket illa på dagarna. Trots att nätterna är kalla.

SM-slutspel i ishockey pågår på övervånningen - alltså i TV. Smockan ligger i luften men annars är det ganska ointressant. Att Luleå missade slutspelet var ett sorgeämne jag inte ens nämnde på bloggen - tror jag. Att nästfavoriten Skellefteå gick på pumpen kommenterade jag inte heller. Modo torskade mot Timrå som sedan föll ur och då finns det inget lag som direkt har mina sympatier - som som synes går i nordsydlig riktning.

Igår och idag var jag och en arbetskamrat undervisandes i Kalix och det var sista resan inom ramen för den förkortade och utlokaliserade försöksgrundkursen som vi bedrivit i Haparanda-Kalix-området. Nästa vecka kommer eleverna till Älvsbyn och vi gör de avslutande fyra dagarna på folkhögskolan.
Om denna försöksgrundkurs kan sägas att den - alltså vårt försök - är det enda försök som genomförs i landet inom ramen för en planerad bred försöksverksamhet i olika regioner och med många olika aktörer i samverkan. Varför sör-svenskarna inte fått till det vet jag inte men lite malliga är vi allt på vår skola.

Om det ikväll hade sänts ett avsnitt av LOST - fortfarande något sorts uppehåll - hade det nu varit 1 minut kvar till nedsläpp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0