den skoningslöse - en biografi över Karl IX

Jag är med i en bokklubb: http://www.clio.se/
Ni vet - en sådan där historia som ungefär var sjätte vecka skickar en liten tidning i vilken man kan läsa om en massa böcker man kan köpa via klubben. Samt gör speciell reklam för någon bok som man måste avbeställa för att den inte tillsammans med en faktura skall befinnas liggande i brevlådan om ytterligare några veckor.

Oaktat det faktum att detta stundom inneburit otänkta köp av ickeannulerade erbjudanden finns många titlar som väcker intresse och som till syvende och sist hamnar i bokhyllan - lästa. En av de senare av dessa är den bok detta inläggs titel är titel på och som bilden - klicka - föreställer. Småtråkig men intressant - som all historia.

Vill man läsa om boken rekommenderas följande platser på nätet
http://www.bokus.com/b/9789127026872.html?pt=search_result
http://www.clio.se/cgi-bin/db2www/clio_v2/info/main?artnr=9209&view=1

Då jag regelbundet läser skapar jag nu en ny kategori till vilken detta - och en del tidigare inlägg - knyts. Kategorin kallas Predikaren 12:12 och kommer att innehålla just korta kommentarer om olika böcker som inte placeras under den mer ambitiösa kategorin Studier där främst Bibelvetenskaplig eller annan teologisk litteratur förekommer. Mestadels blir det under Predikaren 12:12 ändå frågan om faktaböcker med - gissar jag - tonvikt på historia och samhälle då jag bara mycket sällan läser skönlitteratur.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Jag är med i bokklubben "Svenskt Militärhistoriskt bibliotek", men jag köper aldrig böcker om kanoner, stridsvagnar och kända slagfält utan bara böcker från det historiska urval som ibland finns -liknande såna som verkar finnas på clio. Vi tycks gilla liknande saker. ???
Känner vi varann?

2008-04-27 @ 21:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0