så går en vecka från vår tid...

måndag gör jag ingenting, ingenting
tisdag ser jag mig omkring, mig omkring
onsdag sitter jag i tankar
torsdag går jag kring och vankar
fredag gör jag ingenting
lördag stundar helgen in


Ovanstående poem sjöngs som någon slags Kronblomshymn* på den tid jag var barn. Om den egentligen var en visa för barn eller en vuxenschlager vet jag inte. I vart fall användes den för att stimulera barn att lära sig veckodagarna - tror jag. Dessutom stämmer den i viss mån på den gågna veckan.

måndag gör jag ingenting, ingenting
Det stämmer. Måndag var jag hemma lätt småkrasslig med efterdyningar till en söndagsfeber.

tisdag ser jag mig omkring, mig omkring
Det stämmer också eftersom jag på kvällen var på en så kallad Förkunnarträff. Den innebär att ortens präster, frikyrkopastorer, lekmannapredikanter samt en del andra samlades till en träff med rådslag. Detta brukar ske en eller ett par gånger i ½året och kvällens tema var Ungdomsfrågor. En pastor nedifrån kusten gav en inledning med sin syn på rörelse och tendenser i den kristliga ungdomsvärlden i regionen. Visserligen trodde jag när jag for dit att det skulle handla om ungdomsfrågor rent generellt men och den lite snävare perspektivet - med mina ord den kristliga ungdomsvärlden - innebar att jag och andra så att säga fick se oss omkring och ha ett gott tankeutbyte.

onsdag sitter jag i tankar
O så sant!! På kvällen var det sammandragning med anledning av OAS-mötena både denna sommar och nästa. Kvällen innebar både återblick och försök att se framåt. Den innebar en massa andra tankar av inte helt enkelt och njutbart slag för att uttrycka det med en nordsvensk underdrift.

torsdag går jag kring och vankar
Också det stämmer!! Onsdagens tankar låg kvar och funderingarna gick av och an liksom jag gör när jag funderar. Jag gick mycket.

fredag gör jag ingenting
Grundkursen har varit borta från skolan denna dag och kvällstjänsterna innebar att jag pös hem ungefär vid lunch. Barn- och ungdomskamraten från Luleå kom förbi på sin sista motorcykeldag innan kylan och vi hade ett gott samtal kring tankarna från onsdagen och senare

Nu är det således fredag kväll och till skillnad från förra fredagen med Auschwitzåtersamlingen går den i avslappningens tecken liksom - förhoppningsvis - hela denna helg. Nästa helg kommer att innebära arbete då de ansvariga för att förbereda och leda Högmässan i Älvsby kyrka är Kyrkans grundkurs vid folkhögskolan. Skulle någon vara nyfiken på hur eleverna i ett par så kallade gudstjänstgrupper arbetar inför den gudstjänsten kan arbetsupplägget återfinnas på http://grundkursen07.blogg.se/ under rubriken onsdag 10 oktober - inför gudstjänsten den 21:a.

Temen Kronblomshym bygger på en seriefigur mest känd för att ligga på sofflocket muttrande Ingen ro och ingen vila, bara gno och bara ila. Nu är jag ingen Kronblom utan tvärtom en ganska energisk typ och veckorapporten belyste vad som sig tilldragit haver utöver normal aktivitet med lektioner och sådant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0