högergänga och vänsterskruv...

Svenska Dagbladet är en tidning jag aldrig köpt - i vart fall har jag inte kommit upp i 5 exemplar under mitt drygt 50-åriga liv. Den Stockholmska lokaltidningen är alldeles för högergängad för mig men erkännas skall dock att jag stundom tittar i den på nätet och då främst på debattartiklar under rubriken Brännpunkt.

Jan Myrdal är en vänsterskruvad debattör jag ofta haft lite svårt att tillägna mig, kanske mest beroende på att han är så intellektuell - något jag inte är.

Idag har Myrdal skrivit på Brännpunkt något riktigt klokt och bra. Läs själva!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_520071.svd

Aftonbladet undviker jag också eftersom den likt den andra kvällstidningsdraken fokuserar alldeles för mycket på rena predo-nyheter. Nätupplagan tittar jag då och då in på för att läsa sportreportage och annat. Idag finns en bra artikel om hatbrott vad gäller religion:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article1099675.ab

Ytterligare läs- och tankevärd är en artikel om politisk korrekthet i en tidning jag aldrig köpt:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=144351

Via en blogg jag regelbundet brukar läsa, skriven av en norrbottnisk teol stud utlokaliserad till Lund har jag låtit mig länkas som läsare av andra bloggar. En jag nu också länkar till är en blogg skriven av Dag Sandahl. Jag gillar hans sätt att skriva och mestadels också det han uttrycker. Av många hållen högergängad är han innerst inne en vänsterskruv i själ och hjärta.
http://www.ostran.se/bloggar/dagblogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0