tidningstyckande med skärpa

Allt Prag-bloggande har inneburit att en massa annat tyckande har fått vila ett tag men jag vill i alla fall nu fästa uppmärksamheten på ett par tre från den sista tiden kyrkligt anknytna elektroniska tidningsartiklar - en dålig och två bra. Enligt bilden verkar jag ha bläddrat i blaskor men det är på nätet jag dagspressar.

Göran P - tidigare statsminister - har knypplat ihop sina memoarer. Jag kan tycka att det är lite tidigt eftersom memoarer brukar man ju skriva i slutet av livet men Göran verkar ju inte lagt av utan har precis börjat om på ny kula i egen - inte allmän - regi med nya uppdrag, jättearvoden och allt. Kanske han räknar med att hinna peta i så mycket inom privata sektorn att han kanske kan skriva en volym 2 - vem vet.

I sina memoarer gör han enligt tidningen Dagen en del uttalande kring Svenska kyrkan och ångrar bland annat att hennes relationer till statsmakten förändrades 2000. Hans analys av utvecklingen - fortfarande så som Dagen refererar det - är långt ifrån skarpsinnig, totalt utan samklang med vad den modern tiden kräver men enormt nationaldrygt kyrkokonservativ. Läs själva! http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=144138

Kvar i tidningen Dagen fann jag en annan artikel med en mycket skarpsinnig framtidsanalys som med stor sannolikhet kommer att infrias. Det var för mer än tio år sedan jag första gången formulerade det scenariot. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=145043

Vad gäller relationerna kyrka-stat ges i en annan tidning en mycket träffsäker beskrivning av dagsläget. Artikeln har dessutom kommenterats av många och en del inlägg är intressanta.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_580675.svd

Till sist ett sportreferat ur det lokala världsbladet.
Artikeln är väl inte så upphetsande men bilden och bildtexten är intressant.
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=83395&cat=2&pageIndex=0&arkiv=False

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0