onsdag i ½ vecka

Jaha! Så var denna vecka slut. I vart fall vad det gäller arbetet.

Lektioner har det varit - givetvis eftersom det är frågan om en skola. Fast för mig innebär vårterminerna färre antal lektioner jämfört med höstmånaderna då skolan har en Svenska Kyrkans Grundkurs inne.
Dock har vi denhär veckan gjort en klump antagningar till den Grundkurskurs som startar till hösten. Sökprofilen för dem som upplever en kallelse till tjänst i kyrkan är densamma som tidigare år: Betydligt fler kvinnor än män och betydligt fler Norrbottningar än Västerbottningar, Och som förr är det så att det inte sker en "avdrift" av män respektive Västerbottningar till andra skolor utan det föreligger faktiskt en snedvridning av vilka som upplever en kallelse och i vilka miljöer de kommer från. Det är bland annat den regionala snedbilden som ligger bakom frågor jag ställt tidigare på bloggen - se inläggen syfte, mål, medvetenhet (14/4) samt www.dagen.se (2/5).

Ett par lektioner denna vecka har bland annat utgått från en förödande intressant artikel i ämnet antikteknik i tidskriften Illustrerad Vetenskap - se länk nedan. Där finns också fler länkar som ger vid handen att forntidens människor var duktigt smarta - utan datorer, teleskop och tiotalsbaserad decimalmatematik. Givetvis har vi också ägnat oss åt repetition inom ämnet Religion A.

Och så har vi hunnit med gedigna överläggningar i personalhögen kring hur verksamheten på skolan skall struktureras till hösten. Viss elevtorka kanske blir aktuell eftersom den nya regeringen för en drakonisk politik vis a vis sjukskrivna och arbetslösa. Detta yttrar sig bland annat så att dessa utsatta gruppers möjlighet till ekonomisk försörjning som studerande stramas åt. Smart är det inte eftersom många av dem på grund av bristande utbildning, trasig skolgång, tidigare missbruk eller annat inte är attraktiva på arbetsmarknaden - än. Så den nuvarande regeringens policy kommer i realiteten att förlänga många av dessa människors bidragsberoende men med den skillnaden att det inte är statliga pengar via Arbetsförmedling eller Försäkringskassa det handlar om utan i stället kommunala medel via Socialkontoret. Men jag röstade inte på denhär regeringen så inte är det mitt fel.

I morgon - Kristi Himmelsfärds dag - på kvällen går tåget till Göteborg.
Jag och madammen reser med elever ur yngste sonens klass på skolresa/lägerskola.  Att kröna familjens 20-åriga engagemang i Hem & Skola, Brukarråd, Föräldrastyrelser osv med att resa på den yngstes årskurs-9-resa blir en värdig final. Gissningsvis kommer detta att innebär en veckas blogg-stopp eftersom vi är borta - LOST - till onsdag i nästa vecka.

Apropå LOST: Nu är det 16 minuter kvar!!!

http://www.illvet.se/polopoly.jsp?a=1218&id=9868.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltid lika roligt att läsa din blogg! Skriv gärna något om Lost någon gång.
/ "Lostfanet" som du också gett epitetet "civilkurage" en gång... (då vet du nog vem jag är)

2007-05-17 @ 10:50:20
Postat av: bloggarn själv

Det är ju så svårt att fatta sig på LOST.
Funderade dock utifrån gårdagens avsnitt om inte det hela handlar om Skärselden typ. Alla konfronteras ju med sitt förflutna och sina egenskaper samt "förädlas" under resans gång. Till och med Sawyer har ju blivit artig.
Dessutom är ju alla - gårdagens sensationella upplysning - i omvärldens ögon omkomna.

2007-05-17 @ 11:36:12
Postat av: Annelie

Hej! Kul att ta del av din vardag och dina funderingar kring politik och samhälle. Det har ju du alltid funderat över. Att du är en lost-freek förvånar mig. Själv tycker jag att lost gör mig lost. Hoppas att min länk fungerar... Har'e

Postat av: Johan

Trevlig resa!

2007-05-18 @ 13:27:02
URL: http://nicaea.wordpress.com
Postat av: Madonna

Dags att skaffa Lap-top verkar det som.

2007-05-20 @ 08:53:10
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0