lördagsinlägg 3 mars

I en kommentar till senaste skrivningen å denna blogg efterlyser någon en lördagskommentar. Jag slutsatsdrar att det är en "ständigt återkommande" som noterat att det ofta är på lördagar, särskilt lördagarnas förmiddagar, som jag brukar skriva några rader - något som inte varit möjligt idag.

Förmiddagen kunde inte ägnas ens delvis åt bloggande eftersom den var arbetstid, trots den veckodag det är. Vid 8-tiden lämnade jag hemmet, for till skolan för att fixa en del utskrifter mm. Sedan styrdes, via kyrkogården och besök på pappa och mammas grav, kosan till Piteå för att hålla i en hellördag inom ramen för en Bibelskola som skolan arrangerar på uppdrag av Pite stads församling och Pite EFS. Heldagens undervisning följdes av hemfärd och ankomst till bostaden vid 17-tiden. Därefter vidtog middag i vänners lag och nu när allt är ätet och en massa snackat kan det bloggas något.

Igår var vi på hockey i Luleå, madammen och jag. Gossarna + ena gossens flickvän var också där men de huserade på ståplats. Vi stadgade satt i ett lugnare parti av Coop Arena - även om det inte var lungt någonstans.
Lule tog ledningen 1-0 i numerärt underläge.
Lule spädde på: 2-0. Och 3-0. Sedan var första perioden slut.
Brynäs spottade upp sig i period 2, utjämnade spelet men fick ändå en balja i baken: 0-4.
4-1 kom i period 3. Och 4-2. Och 4-3!! Då blev det nervöst...
Straff till Brynäs med fyra minuter kvar - publiken i uppror.
Luleå-målisen räddade - publiken i extas.
Numerärt underläge för Luleå matchens sista två minuter - gastkramande.
Seger till sist med 4-3 och slutspel.
Och hela folket sade: Pust!!

Idag var som sagt Bibelskola. Dessutom är det det datum som min far skull använt till att fylla 83 år om han levat. Ljus och marchall tända på graven således.

Det är fel hota och att blanda religion och partipolitik, skriver företrädare för Svenska kyrkan.
Detta kan man läsa på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=624031 - ett inlägg i den debatt om abort som brutit ut med anledning av att företrädare för Pingströrelsen och Katolska kyrkan skrivit en artikel.
Jag kan själv i och för sig hålla med när det gäller Det är fel hota och att blanda religion och partipolitik men det klingar lite lustigt när det uttalandet kommer från en kyrka (den Svenska) vars högsta beslutande instans präglas av Socialdemokraterna, Centern och Moderata Samlingspartiet. I förrförra inlägget noterade jag att allergin mot att religionen lägger sig i politiken är en allergi som särskilt framträder hos politiker som lägger sig i religionen.
Vad gäller Svenska kyrkans ståndpunkt - hitintills - kan man läsa på länken nedan.

Så var då lördagsinlägget skrivet....

http://www.kyrkanstidning.com/ArticlePages/200703/02/20070302112359_Headline832/20070302112359_Headline832.dbp.asp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0