nu mörknar det

image118Igår var det Sommarsolstånd - något som på brukligt sätt firades i familjen.
Sommarsolståndet är - för den oinvigde - årets ljusaste dag. Solen går upp så tidigt och ner så sent att den nästan inte är borta alls - i vart fall på dessa breddgrader.

I vår familj firar vi detta. Så också igår.
En god middag bestående av köttgryta, ett gott rött samt jordgubbstårta efteråt.
Sommarsolsståndsfirande innebär också att familjen ger husfadern speciella gåvor. Så gjordes också detta år.

Nu går vi således mot mörkare tider.
Solen kommer för varje dag som går ända tills det vänder på nytt att sega sig över horisonten senare och senare och dunsa ned under densamma vid tidigare och tidigare tidpunkt. Orsaken till allt detta är vad jag erfarit en vinkelförskjutning av jordens polaxel i förhållade till planetens omloppsbaneplan eller nåt ditåt. I vart fall ger det växling - något som firas i familjen.


Veckan i övrigt har gått i konfirmandarbetets tecken med Konfirmation med Mässa i morgon, på Midsommardagen. Med den arbetsinsatsen går jag, ett par veckor efter andra lärare på folkhögskolan, på sommarledighet som dock kommer att pausas något i samband med OAS-mötet här på orten i mitten av juli. Det stora mötet är inte ett arrangemang i samverkan med folkhögskolan men företaget skall bestå de medverkande med mat och logi och jag skall hålla i ett seminarium ett par gånger per dag under ett par dagar.
Sedan blir det väl paus till i augusti - peppar, peppar.

Kommentarer
Postat av: Lostfanet

Är på semester i Göteborg; saknar de 4½ h extra kvälls/natt sol som finns där hemma just nu. Saknar Lost också. Jag håller med om att slutet var kymigt...
Ses kanske på oas.

2007-06-22 @ 21:11:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0