hemma från umeå

Vi - jag och madammen - har varit i Umeå i ett par dagar. Orsaken till denna utflykt var att vårt äldsta Gudbarn nu har gift sig med en ung man hon uppkopplats mot via Internet. Då bruden ifråga var på vårt bröllop för 29 år sedan i form av en liten parmånaders tös med haklapp är det rimligt att vi närvarade vid hennes bröllop - i mitt fall på motsvarande sätt iklädd slips. 

Brudgummen hon funnit på nätet är året yngre, framfödd, uppfostrad och levandes i staden Boise i delstaten Idaho i Amerrka. De unga tu kittades samman via chatten och ljuv musik uppstod på distans i deras hjärtan. De möttes efter en tid i realvärlden i och med att han kom till Sverige på besök och sedan tösen senare flyttat over there blev det igår dags för giftermål - hemma hos mamma och pappa i uppväxtkyrkan i Umeå. Och Gudföräldrarna fick vara med.


Att vara Gudförälder är något viktigt. Just i denna familjs fall blev det särskilt viktigt. Det föräldrarna önskade för 29 år sedan (samt vid ett par tillfällen senare) var inte enbart att hedra ett par vänner eller ge några uppdraget att i ett drygt decennium köpa en årlig sked - något vi aldrig gjort. Vårt uppdrag skulle vara att bli back-up-föräldrar och ha någon sorts beredskap att vara vuxna människor syskonskaran skulle kunna referera till, ha förtroende för och få stöd av - till och med om konflikt med föräldrarna skulle uppstå. Vi ombads dessutom söka ta över uppfostrandet ifall föräldrarna på grund av dödsfall eller sjukdom skulle bli oförmögna till detta - något som lyckligtvis inte skett.

Vi kom alltså att tillhöra familjen i något utvidgad form. Och hur vi fungerat som back-up-föräldrar vet jag inte riktigt men ett stort förtroende var det vi fick. Och alldeles självklart var det att åka till Umeå.

För en Gudfader är la familia väldigt viktig. Med glimt i ögat och maffioso-röst påtalade jag detta för brudgummen i mitt tal under gårkvällens efterrätt. Hans hustru tillhör la familia - något han bör besinna. 

Google Earth är ett kul program. Tack vare det kunde vi hitta deras gata på andra sidan planeten. Och därmed vet Gudfadern var de bor. Och kan ha koll på la familia. Han behöver bara klicka på bilden.PS: I den egna familjen finns dock inte mycket koll. Äldsta dottern hade för vår övernattning försett oss med nycklar till sitt lindrigt städade studentrum. Adressen hon uppgav var däremot kompisens som bor på samma gata men i ett helt annat studenthus. Noll koll!!
Allt klarades dock upp via mobiltelefom. Det strävsamma paret sov som studenter - igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0