pausen över...

Så var jag då tillbaka och kan vara internetuppkomling igen.  Veckoslutet med dryga 20talet konfirmandet och ca 10 äldre ungdomar samt några andra vuxna är slut.
Vi var i Jäkkvik - länk finns till höger.

Givetvis kom jag sent. Avresan gick 0800 fredag morgon och då kunde jag inte alls åka. Lektioner på folkhögskolan samt samråd med folk från Stiftskansliet ockuperade fredag förmidag. Vid 1430tiden och med lasagne fulla magen körde jag efter i en liten tvåsitsig disel - vet inte vad så små bilar heter. Framme ungefär ½6 för att finna att alla de välsignade ungdomarna skottat i sig all köttfärssås. Det blev med alla ord kalla makaroner ovanpå den påse Polly jag tryckt i mig under 26milafärden. Rena hälsokosten!

Lektioner följde samt en film och det filmval kamraterna gjort gjorde att jag lite tog mig för pannan: Lutherfilmen! om vilken man kan läsa på denna länk: http://lutherthemovie.com/ 

Filmenär mycket bra men funkar den fverkligen ör 15åringar?
Dessa vittnade om att de redan sett den på högstadiet (!). De fick alltså se den i repris men nu efter en introduktion till den tid och det skeende filmen gestaltar. Den var bra! så flera. Fick en att tänka sa några.

Lördagen slalomiserades det en stor del av dagen. Andra ledare påstod att jag for upp och ner i backen som en annan Duracell-kanin. Givetvis! Får man åka skidor i tjänsten gäller det att göra rätt för lönen!! Och inte sitta och slappa i en eldgrop.

Senare fler lektioner, en ren nöjesfilm - dålig - och goda andliga samtal med så kallade hjälpledare sent på kvällen och en bit in på förnatten. Jag gillar sånt! Det är kul i vart fall för mig att ha konfirmander och lite äldre tonåringar som arbetsuppgift.

De vuxna ledarkollegorna skapar också trevnad när man pratar om allt mellan himmel och jord - hus till exempel. Men lite betänksam vad gäller könsrollsfördelningar och sånt blir man väl i när församlingens manlige ungdomsledarmedarbetare i samtalet om hus sa: Vi installerade centraldamsugare när vi byggde. Det var den bästa affär jag någonsin gjort. Hon kan dammsuga när jag tittar på TV och det stör mig inte ett dugg.

Kommentarer
Postat av: Madonna

Vi har åxå centraldamsugare, ingen blir störd när nån annan damsuger, vilket är allas uppgift.... han har bara inte lärt läxan sig än...Ung och oerfaren blir säkert äldre och klokare.

2007-04-02 @ 07:23:44
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0