lättsam läsning?

Det är något konstigt med min blogg. Tittar jag på det sista inlägget finns inga kommentarer från någon av de få läsarna. I alla fall fanns det inte kvart i åtta i kväll onsdagen den 25:e april. Men när jag loggat in för att skriva in kvällens tidsangivele kring hur många minuter som återstår till programmet LOST ser jag att i går gav signaturen SSu (jag vet vem han är och var han bor...) en kommentar till mitt senaste inlägg. Han efterlyser lättsam läsning - inte fullt så tung- och djupsinta inlägg som det jag skrev efter Sigtunaresan förra veckan. Jag undrar om hans kommentar till senaste inlägget kommer att synas efter det jag publicerat detta inlägg. Fast då blir det ju inte som en kommenar till det senaste inlägget utan det näst senaste. Dethär är ju då det senaste - så länge jag inte skriver ett till som då blir ännu senare, alltså sist.

Av tidigare bittra erfarenheter har jag lärt mig att man skall publicera det man skriver lite då och då så att inte hela härligheten blir oskriven om strömmen går, datorn hänger sig eller något annat pajar. Därför provpublicerar jag nu för att bevara det innehållslösa jag skrivit såhär långt samt se vad som händer med kommentaren från SSu (som jag vet vem det är och också var han bor...).

[publiceringsprocess]

JABBA!!! Kommentaren kom med. Och en kommentar till. Då vet man hur detta funkar.

OBServera att än så länge har inlägget inte innehållit något av informativt värde. Och framför allt inte något lättsamt.
Jag är som lite mer humöristisk än humoristisk just nu. Det skojigaste som händer är att vi behöver köpa nya sommardäck. Även om vi väljer ganska ordinära ringar drar det iväg över 2000 kronor. Sånt brukar ju inte framkalla fnitteranfall. 
Sverige ligger under i hockeylandskamp mot USA. Det blev nyss1-3. Hur kul är det?
Deklarationerna skall in i nästa vecka - får mig aldrig att vibrera av lycka.
Två glassar skulle räcka till mig och bägge sönerna efter middagen. Gissa vem som blev utan.

Och förra kommunalrådet - tillika ordförande i Lions - ringde och bad mig hålla tal till våren vid lokalsamhällets stora maj-brasa. Jag svarade ja eftersom det är länge sedan sist jag vårtalade. Kollade lite på nätet - sökte på google efter vårtal på svenska sajter - och fick ungefär 16400 träffar. Tyckte det var lite lite att gå på så jag gjorde om sökningen på hela webben - bara ungefär 100 till. Slutsatsen blir att vårtal är nog ganska svenskt. Söker man på vartal blir det dock ungefär 64800 träffar på en massa olika tungomål och dialekter.

Annat kul är att hotellkedjan Scandic på grund av en religionsfobisk humanetiker rensar bort gideoniternas Biblar från alla rum i alla sina hotell i tio länder. Servicen de erbjuder sina gäster - förutom porrkanaler mot avgift i TVn - är att Biblar, Koraner och judiska heliga skrifter kan lånas i receptionen. På nätet, bloggar och annat, tycker en del att man ska bojkotta Scandic. Jag å min sida tycker tvärtom att man skall lägga stora kyrkliga konferenser på Scandic-hotellen och låta alla konferensdeltagare begära en Bibel i receptionen. Är man 100 personer räcker det nog bara till de 10 första. Då hotellet således inte lever upp till sitt servicelöfte behöver man väl rimligen inte pröjsa för de 90 oBibelförsedda gästerna. I alla fall kan man klaga, bråka och reklamera.

Skolavslutningar debatteras också nuförtiden. Fast det skall jag återkomma till senare.

Apropå vårtalet: I dessa genustider började jag fundera över vilket kön våren har. Kan man prata om Fader Vår?

Nu är det 15 minuter kvar till LOST.

Vill man ha lättsam läsning i dessa slutet-av-april-tider rekommenderar jag mitt blogginlägg moderat temperatur gör det kallt från den 24:e september förra året. Där finns till och med en trevlig visa att gnola på.

Kommentarer
Postat av: anna wintour VECKOMAGASINET

jag kollade på Lost i början sedan missade jag så många delar så det tog slut för min del
*
*
*
VECKOMAGASINET
*
*
*

2007-04-25 @ 20:26:34
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: Stig Su

Haha, där fick jag så jag teg! Fortsätt skriva, du, jag lovar läsa. Vad jag vill, när jag vill. Och hur jag vill. ;)

2007-04-25 @ 20:27:56
Postat av: LTD

Ojoj. Kan du inte återgå till det vanliga, lite mer konspiratoriskt tungsinta, skrivandet.
Men Scandic-lösningen är ju finfin. Måhända gives tillfälle att testa redan vid höstens prästmöte?

2007-04-26 @ 08:00:56
Postat av: LTD

Men miraklens tid är ännu icke förbi, ännu kan de stora insikterna drabba en och annan.
"Det är något konstigt med min blogg".
Jodå.

2007-04-26 @ 08:03:36
Postat av: Johan

Hehe,

Ja, det är ju en trade-off det där med att skriva djupt och långt, eller ytligt och kort. Långa djupa texter är ofta läsvärda, men vi ytliga surfare vill ju ofta bara ha förströelse, eller...?

2007-04-26 @ 21:08:25
URL: http://nicaea.wordpress.com
Postat av: Madonna

Jag är apsolut säker på att våren är feminim eller har du verkligen glömt Gumman Tö?
Fast det var ju mycket skumt man fick lära sig i skolan som blåsippor som uti backarna står. Jag spanade i åratal efter dom utan att få syn på dom. Jag spanar fortfarande och med dagens klimatförändringar så kanske det händer fortare än man anar.

2007-04-27 @ 16:14:01
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: SvBG

Förslaget med Scandic är ju alldeles ypperligt!

2007-04-29 @ 14:04:29
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: bloggarn själv

I ett annat vårtal för många år sedan filosoferade jag över detdär med de blåsippir man fick lära sig sångtexter om i småskola. Jag lanserade teorin att det var tryckfel för de "plåtsippor" vi finner i diken och på andra platser. Pripps starkölsburkar var nämnligen dåförtiden helblå medan Nyyckerbryggeriets dito var vita. Plåtsippor alltså.
Gumman tö - är det inte hon som är gift med Fader Vår?

2007-04-29 @ 17:24:13
Postat av: Åsa

Hm det blir kul att höra vad du har att "tala" om i morgon i ditt tal.

2007-04-29 @ 23:31:39
URL: http://normanova.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0