24 år sedan - och trött

Jag är väldigt trött just nu - 313 minuter innan kvällens avsnitt av LOST.
Jag har precis kommit hem från sista arbetsdagen med lektioner innan Påsk-lovet.
I morgon skall jag bara jobba lite med en utvärdering av konfirmandlägret förra helgen.

De sista fem halva veckorna - den som kan räkna må här räkna rätt - har innehåll en, säger en, ledig dag. Flera av dagarna har också innefattat kvällar. 

Denna dag, som exempel, startade med skolgudstjänst i Stilla veckan med hela skolan. Den följdes av en lektion i Religion och tre lektioner inom tillvalet Kultur & natur. Allt detta skall förberedas. Lektionerba innehåller ofta stora mått av fria diskussioner som mer kräver koncentration och flexibilitet när de äger rum än flera timmars direkt förberedelse men också detta gör en trött.

Det mest fokus-krävande är nog i alla fall gudstjästern. 70 vuxna som förtjänar att få möta ett budskap. De är helt oemottagliga för schabloner, har små biblisk-kyrkliga förkunskaper utan är i stället där med sina situationer, tankar erfarenheter och öppenhet. För mig är det en stimulerande utmaning men jag brukar ofta vara helt utpumpad efteråt.

Dessutom: Idag är det 24 år sedan vi blev fler än två i hushållet. Äldsta dottern - Snuppan - föddes med akut kejsarsnitt på morgonen den fjärde i fjärde nittonhundraåttiotre. En glädjande knorr på den mest skrämmande upplevelsen i mitt liv både före och efter.

Nu är det 292 minuter kvar till LOST.

Kommentarer
Postat av: Anonym


Jamen det är väl du i ett nötskal...Inget gammalt utan fullt engagemang hela tiden. Det är ju din styrka... att inte stå och mässa (älta) utan predika i nuet. Tro mig det är det som folk minns. Har man ett engagemang så blir det trovärdigt och intressant och berörande. Så du har väl rätt att vara trött.
Ladda nu batterierna och återkom gärna med en predikan på bloggen så vi alla får tillgång till den. Vad säger du om Joh 14:15-21 tex.?

PS Det sitter också i huvudet...när man vet att en ledighet närmar sig lägger man... av någon konstig anledning ner några dar innan....så ett tips: låssas att du ska jobba en vecka till och chocka huvudet nästa gång du skall gå på ledighet. Själv skall jag läsa färdigt din intressanta uppsats under Påsk, om det blir dåligt väder.
Glad Påsk önskar Gunilla (lapptoppen)

2007-04-04 @ 18:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0