lovvecka till ända

Så är höstlovet över.

I morgon börjar arbetet på skolan om.
Det betyder bland annat lektioner i tillvalsämnet Kultur & Natur.

Kursmaterialet i tillvalsämnet Kultur & Natur är tidskriften Illustrerad Vetenskap. Utifrån en artikel i senaste numret - länk nedan - kommer morgondagen ägnas åt information om och samtal kring antika skrifter utom Bibeln men givetvis främst kring dem som kom att ingå i Bibeln. Detta sker inte på en specifikt kyrklig kurs utan på den allmänna linjen. Bland eleverna där finns intresse, öppen hållning och ringa förförståelse - något som gör att det blir extra kul.

Veckan har ägnats åt magisteruppsatsförfattande. Planerna är att jag skall vara färdig till i slutet av denna månad. Vi får se om det går. Huvva många fötternötter blir det.

Under lovet har det dessutom tapetserats en del så nu har två rum fixats till på två veckor. Allt har skett enligt en ny metod: klister å vägg + tapet efteråt. Helt annan teknik än den gamla metoden: lim å tapets baksida + vikning omlott för så kallad mättnad + uppåt väggarna.
Nog kan man göra det på det nya sättet också - men inte är det ju rätt.

Bilden är från gårkvällens besök på mamma och pappas grav.

http://www.illvet.se/polopoly.jsp?a=1218&id=9638

Kommentarer
Postat av: 31:an

Fixade du tapetseringen när madammen var på tåget?

2006-11-06 @ 16:59:00
Postat av: bloggarn själv

Näpp!
Första rummet tapetserades av det strävsamma paret tillsammans i full och total harmoni - liksom alla gånger det tapetserats tidigare under 28 års äktenskap.
Trendbrottet kom vid senaste rummet då madammen ersattes av honom vars rum det gällde. På så sätt påbörjades det succesiva upplärandet av en ny generation i tapetserandets ädla konst.

2006-11-06 @ 18:27:34
Postat av: 31:an

Fantastiskt! Vad tar det strävsamma paret för en omtapatsering av 31:ans vardagsrum? Det blir väl inte så dyrt när det upplevs en sådan total harmoni.

2006-11-09 @ 21:49:59
Postat av: bloggarn själv

31:ans vardagsrum påminner om vårt eget men kommer att kräva en helt ny teknik eftersom det är spegelvänt. Är förarbetet - det trista - bra gjort hänger vi tapeter under följande villkor:
1. ingen mönsterpassning
2. arvodet en gemensam pilsner/tapetvåd
3. total ansvarsfrihet vad gäller resultatet

2006-11-10 @ 18:37:15
Postat av: 31:an

Tack för erbjudandet! Jag köper punkt 1 och 3 men en pilsner/tapetvåd lät tufft och dyrt. Var tredje våd kan jag tänka mig om det måste vara en gemensam pilsner. Självfallet får det strävsamma paret en pilsner/våd om den fulla harmonin ska infinna sig. Nu förstår jag vad du menar med orden total full harmoni. Hur länge räcker erbjudandet för det blir nog tapetsering först under 2007?

2006-11-10 @ 19:32:02
Postat av: bloggarn själv

Skall det tapetseras hos 31:an under nästa år kan vi också tänka oss en mer passiv roll - alltså att vara arbetsledare och se 31:an med sambeskattad klistra våder vådligt.

2006-11-10 @ 23:53:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0