uppsalavår... och härvår

Har just kommit tillbaka från en dag i Uppsala. Resans anledning var ett två dagars seminarium kopplat till mitt pluggande. Den första av dagarna lämnade jag idrottsmage* till men jag for för att vara med om dag två. Start med tåg tisdag kväll för att vara framme till intressant föreläsning om det ny-publicerade Judas-evangeliet kl 8.

Jag tuppade så småningom av i en fullbelagd liggvagnskupé och vaknade på natten av att tåget stod stilla. Elkabeln som försörjer loket med kilowatt hade slitits ned och tåget stannat med ett ryck samtidigt sån blixtar gjort att skogen sett ut att vara fylld av tomtebloss. Så blev det i vart fall beskrivet för mig.

I tre och en halv timme stod vi väntande strax norr om Mellansel! Framme i Uppsala hade man lyckats köra in en kvart. Alltså missade jag föreläsningen och hamnade direkt i en grupp där min uppsats i halvkokt form till hälften skulle vara föremål för kamraternas och handläggarens reflexioner. Summan av detta verkar vara att jag nog befinner mig på rätt väg och uppmuntrad av detta jobbar jag vidare.
Eftermiddagen innehöll en annan föreläsning som jag nog på bloggen kommer att återkomma till någon gång. Klockan tre var allt klart och klockan kvart i 19 skulle tåget gå norrut.

Vad göra? Plugga? Ja en liten stund. Flanera? Givet!!
Flanera i Uppsala i maj gör att man upplevelsebackar ungefär 30 år. Då fanns dom där - alla snygga unga tjejer just utkrupna ur vinterfodralen. Och i går slog det mig: Dom är här än!! Dom är kvar!! Hela gänget!! Dom ser ut som madammen gjorde när det flanerades för tretti år sedan.

Så jag gick till tåget för att fara hem till sagda madam. Och döttrarna i studentisk ålder som finns hemmavid. Och jag finner att det är så bra. Jag finner att allt har sin tid som det står i Predikaren i Gamla testamentet. Flanerandet hade sin tid. Att idag ha ett gott liv har sin tid.
Med glädje bordade jag tåget.

På tåget befann jag mig denna resa ensam i en 6-bäddskupé i en liggvagn. Det har jag aldrig varit med om förr.

Uppsalavår: Blommor, värme samt ovan nämnda.
Härvår: Isen på Piteälven gick igår. Bara några snödrivor är kvar.


* Idrottsmage? Som ovan synes det vad medelålders herrar ofta får i relation till livremmen, ofta kallad valk over.


Kommentarer
Postat av: Madonna

Oj vad porträttlikt....
Vad kallas det månne på damer? Graviditetsreserv....? Fläskmage... bilringar, kärt barn har många namn. Eftersom jag fått klart för mig att jag inte är gravid ej heller fortsättningsvis skall vara det har jag börjat tömma reserven. Kommer gärna med tips om bra metoder om behov uppstår.
Flanörerna i Uppsala har väl dessvärre inte insett vikten av att skaffa sig en buffert för sämmre tider och kommande graviditeter. Ungdomen lever bara för stunden Håhåjaja

2006-05-05 @ 10:01:16
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0