slutkörd och utvilad - samtidigt

Måndag denna vecka var jag med om något intressant - en Yota-kors-retreat. När vi satte oss i bilen för att fara hem kände jag mig som rubriken lyder och det var en märklig känsla.
Slutkörd - det brukar man vara efter att ha fokuserat och forscerat samtidigt.
Utvilad - det brukar man vara efter att slappt gjort ingenting.

På endagdretreaten ledd av biskop Thomas från den Koptiska kyrkan (Egypten) lyssnade vi till hans undervisning sisådär en ½-timme. Första passet var om kärlek vi fått ta emot från andra och från Gud. Sedan fick vi på en förtryckt mall måla alla röda ytor - och bara de röda. Huvvaligen pilligt! Krävde maximal fokusering utan någonsomhelst möjlighet att jäkta. Det gåt inte att stressa när man pilleri-målar samtidigt som man begrundar kärlek man fått - från människor och från Gud.
Andra passet - efter fika - talade biskopen om olika självbilder vi kan ha. Självbildens färg är gul och de gula ytorna målades. Lägg märke till hur varje självbildsgul yta berör, omger, de kärleksröda fälten. Samma pilleri! Samma fokus på att göra något långsamt. 
Skellettet hos oss, det som bär upp och ger personligheten stadga, har grön färg. Samma procedur med undervisning och måla - men nu efter lunch.
Sådant vi inte kan eller ska kompromissa med, ställen där vi sätter och måste sätta ned foten, sanningen, står den svarta färgen för. Riktigt marigt att måla snyggt och begrunda. Givetvis undervisning innan.
Det blå står för hopp, löften och tillförsikt. Det vita för Gud i oss, förverkligandet av Kristuslikhet i ens liv.

Och Yota-korset i A4-format formades på en dag. De som vet mer säger att riktigt på riktigt blir det när man tar en färg per dag.
En scannad version av mitt kors pryder detta inlägg. Trots att jag "bantat" antalet bytes bilden har så öppnar den sig sakta. Ha tålamod.

Kommentarer
Postat av: bloggägarn själv

Hela bloggmaskineriet började kärva innan jag han få dit mitt PS så jag ger det i en kommentar i stället. PS-et lyder: 40 minuter kvar till LOST!

2006-05-10 @ 20:21:46
Postat av: Anonym

Vilken bra dag. Där hade jag velat vara med.

2006-05-11 @ 09:19:26
Postat av: Björn Nilsson

Riktigt fin Yota-kors! Som jag uppfattade det så hade du målat den själv! Riktigt imponerande! Går du den här missionskursen på fjellstedska? Jag har två vänner som går den... Carl Johan Falk och Johan Hultgren...

/Björn

2006-05-13 @ 12:15:11
URL: http://idet.blogg.se
Postat av: bloggägarn själv

Jag går inte Missionskurs i Uppsala. Däremot är jag då och då på Fjellstedska eftersom jag läser 40 poäng Bibelvetenskap på halvfart och distans för att bli teologie magister vad det lider.

2006-05-13 @ 17:51:51
Postat av: Björn Nilsson

Okej! Det var därför du var där! En kursare till mig hälsade nämligen från dig fast det var några månader sen. Går det bra då? Vilka har ni som leder kursen?

2006-05-14 @ 13:32:53
Postat av: bloggägarn själv

Tord Fornberg är handledare i studieprojekt vi valt själva. Det är alltså bara jag som läser det jag läser. Under "studier" på denna blogg finns en del gammalt material. Jag har hunnit längre.

2006-05-14 @ 23:19:41
Postat av: Björn Nilsson

Jaså har du Tord! Då avundas jag dig! =) Han var orsaken till att jag börja fundera på å forska.

2006-05-15 @ 18:33:13
URL: http://idet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0