bok & bio

Så har jag då varit på bio.
Jag har sett da Vinci-koden.
Boken läste jag för ett år sedan typ.

Recensioner och kommentarer har varit många och av olika sort både till bok och film. Artiklar har skrivits och tankar har tänkts. En Googlesökning idag på da Vinci-koden ger ca 1,8 miljoner svenska träffar. Sökning på da Vinci code på hela webben ger ca 114 miljoner träffar. Jag måste erkänna att jag inte läst alla. Dessutom skapar ju detta mitt skrivande ytterligare en träff.

Nå - hur var filmen? Hur var boken?
Som spänningsroman var den OK - men utöver det inget speciellt intressant.
Att någon tror att den skulle vara historiskt vederhäftig är märkligt för det är den givetvis inte.
Som pussel-film var den också OK även fast jag läst boken. Lite snabbt går det ju och man har inte tid att klura på alla ledtrådar och sånt men den är OK. Dessutom, enligt mina bio-med-besökare som inte läst boken så var den OK och gick att fatta. Boken ger mer tanketid - naturligtvis.
En sak som slog mig var dock skillnaden manligt-kvinnligt (apropå förra inlägget). Huvudpersonerna rör sig, slåss, vistas i dammiga rum och på byggarbetsplatser oavbrutet och utan paus i ungefär 48 timmar. Hela tiden har de samma kläder. Den manlige blir svettig, schabbig i kläderna och altefterhand mer och mer orakad. Den kvinnliga får ett skrubbsår på ett i övrigt helt rent ben, klarar av att hålla sin blus fläckfri, sin frisyr ordnad och de högklackade skorna i trim hela tiden.

Priset var oväntat högt: 100 slantar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0