några slut och vägar vidare

Det börjar som bli ett inlägg i veckan på denna blogg. Lite av semestertorka alltså. Men ändå händer saker av större eller mindre vikt för en själv och världen i stort. Vi börjar bakifrån.

Måndag 10 juli: Regn!! För första gången på jag vet inte när. Och svalare. Bra för bären.

Söndag 9 juli - på kvällen: FotbollsVM (äntligen) slut. Det har varit kul men börjat stiga en åt huvudet. Slutbilden blir ändå att nåt också farit in i skallen på fransmannen Zidane. Värmen och ansträngningen gjorde att han förväxlade en italiens bröstvårta med bollen och nickade till - och jag menar inte att han somnade. Italien vann. Frankrike fick silver och värdlandet brons. Nu laddar vi för EM om två år och för Sydafrika två år senare.

Söndag 9 juli - på dagen: Yngste gossen konfirmerades i Älvsby kyrka tillsammans med 34 andra. Ansvariga i församlingen planerar redan i samverkan med folkhögskolan återsamling med läger och fortsatta kontakter till hösten.

Lördag 8 juli: Hetta och bad.

Fredag 7 juli: Örnsköldsvik tur och retur för begravning. Mosterns make hade avlidit hastigt den 20:e förra månaden och skulle följas till sitt sista vilorum. Startade 05.30, plockade upp en kusin i Byske och mötte fyra till i Lund utanför Skellefteå (min mammas uppväxtplats). Start dörifrån, begravning kl 11, minnesstund och resa hem - framme 21.30. Mostern, som har sina syskonbarn som sina barn, är nu den sista vihar kvar av den generationen på min mammas sida - och livet går vidare.

Och en sak till: I kväll är det Morden i Midsomer - engelsk deckare. Jummi!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0