kyla!! regn!! dambild??

Det var verkligen ett tag sedan jag skrev på denna blogg. Många tag sedan. Och det trägna dussinet som enligt statistiken brukar titta in på bloggen har väl om inte alla gett upp så i vart fall blivit något färre. Jag väntar mig väl inte någon massrusning nu men kanske bilden härinvid lockar någon att åtminstone läsa detta inlägg och kanske återkomma för att läsa andra betraktelser om för det mesta ingenting men understundom faktiskt om någonting.

Det har varit kallt ett tag, till för ett par dagar sedan - minus 30 grader och däromkring. Fredagen var värst och givetvis skulle madammen tillsammans med en arbetskompis till Piteå. Madammen är från och med nu det hemliga kåd-namnet på henne som jag är gift med och jag stavar code medvetet fel för att chiffret skall vara än svårare att knäcka. Dessutom vill jag redan nu säga att det är inte madammen som är avbildad ovan till vänster. Nåväl, madammen skulle till Piteå, själv avsåg jag att tillbringa en lektionsfri dag varmt och ombonat i bostaden med ungefär hälften rekreation och hälften studier. Att madammens arbetskompis tjänstebil behagade lägga av efter halva resan och utryckning med startkablar och rödsprit till deras bistånd blev av nöden kom att sätta dagen i obalans. Irriterande men givetvis inte ett stort problem.

Nåväl - temperaturen steg under helgen till fullt godtagbara 15-5 minusgrader och i morse regnade det!! Det kan inte finnas någon rimlig anledning till att det skall regna mitt i smällkalla vintern. Det blev snorhalt och jag trevade mig fram på isen till jobbet. Där visade det sig att dagens aktiviteter inställts på grund av väglaget, alldenstund både medverkande och deltagare vid en kurs halt-valt att  avstå sin resa. Så jag gick hem för att jobba och plugga samt blogga lite. Valet av orden alldenstund och en bit upp understundom har gjorts för att hos den eventuelle läsaren skapa stilistiska rysningar av lycka eller vämjelse.

Så för att skriva ett inlagg med rubriken halka gjordes en googlesökning på nätet efter en lämplig bild som kunde ha med temat att göra. Den första bilden som presenterades blev den som pryder detta inlägg. Jag förknippar den inte med väglag i behov av sandning - den är inte ens slipprig - men kan väl få pryda inlägget i vart fall.

Så nu har jag sent omsider skrivit ett inlägg i min blogg - egentligen om ingenting.

PS: Den modeinformerade dottern förtäljde nyss att det finns en polsk modell som heter Halka och det kan ju förklara varför jag inte fattade ett dugg av de osannolika konsonantkombinationer som fanns på hemsidan bilden är tagen från. DS

Kommentarer
Postat av: normanova

För mig är det orden och inte bilden i inläggen som är lockande :-)

2006-01-24 @ 18:54:52
Postat av: LTD

Valet av "alldenstund" har alltså inget med Klas Östergrens "Gangsters" att göra?
Ytterligare ett perspektiv på isbeläggningar gives här: http://www.halkans.com/

2006-01-25 @ 08:03:24
Postat av: Madonna

Håller helt med om att det finns ingen rimlig anledning till att det skall regna i januari. Ej heller i december eller ve och fasa i februari. Man borde protestera på något sätt, starta ett nytt politiskt parti "samlingspartiet mot vinterregn eller SMV"
Vilken underbar familj förresten .... Madammen ... Stollan men vad kallas du själv? Är det Patriarken ... Pastorn eller Farsgubben? Hemma hos oss kallar sig en viss person "Chefen" till allas vår munterhet.. ha ha

2006-01-27 @ 11:49:11
Postat av: författarn själv

angående kommentar av LTD:
Jag kom till den siten åxå men tyckte den jag valde var mer ästätisk.

2006-01-27 @ 21:10:51
Postat av: Erlanddaniela

Hi! Your website is really interesting! I like it!

2010-05-07 @ 07:11:04
URL: http://erlanddaniela.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0