ume-semester med fotboll

Räckte det inte med VM?
Tydligen inte!!

Det blev Ume-cup för yngste sonens fotbollslag, något som visade sig vara en minisemester för madammen och mig själv.
Onsdag den 26 juni restes det till Övik. Den för-långt-körningen berodde inte på bristande kunskaper i navigation utan på att vi tog en dag extra för att besöka mostern i Övik, hon som hastigt blev änka strax före midsommar. Det var ett gott besök.
Framåt kvällningen körde vi tillbaka efter E4an och hittade vårt logi på STF:s vandrarhem i centrala Umeå – korsningen Skolgatan-E4an. Rummet var OK, vette mot trafikljuset så vid tretiden på natten vaknade jag av en långtradare alldeles vid fotändan av sängen.

Torsdag mitt på dagen fotboll med seger över ett norskt lag. Fredag i svinottan fotboll med oavgjort. Fredag efter lunch oförtjänt oavgjort mot ett lag italienare. En frispark i sista minuten räddade anrättningen. Kvällsmatchen mot Teg förlorade gossarna men sonens föräldrar var då på visit hos goda vänner så vi missade händelsen. Tegarna spelade, enligt andra föräldrar, bra men lortade ner arrangemanget med psykningar, spelförstörelse, fulspel osv. Våra hjältar var därmed trea i sin grupp men gick ändå vidare till A-slutspel i kraft av att vara bästa trea.
Lördag förmiddag spelade hjältarna kvarten mot ett annat Ume-lag som vann klart med mycket fin fotboll på ett charmigt och fint sätt. Den förlusten var inget att säga om och med den matchen var dramat slut och spelarna kunde hänge sig åt att gå på disco och titta på brudar.
Finalen på söndag beskådades och den stod mellan italienarna och ful-spels-laget från Umeå – alltså två lag som de våra mött. Vår grupp hade alltså varit en ”dödens grupp” som producerade bägge finallagen och därmed också de italienska segrarna

Semestern då?
Jamen givet! Gossen bodde ju med laget och skötte sig själv – behövde bara kontantpåfyllning då och då. Madammen och jag cyklade Ume hit och dit, åt gott och umgicks med goda vänner på orten och andra fotbollsföräldrar hemifrån. Det var så trevligt att föräldrarna åker också nästa år. Om laget åker spelar ingen roll.

Kommentarer
Postat av: Jensjasmine

I like your website alot...its lots of fun...

2009-03-23 @ 14:32:24
URL: http://jensjasmine.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0