nu är det fart vill jag lova...

Lugna gatan.
Förra veckan på arbetet var relativt lugn och präglades av allmänna förberedelser och en och annan lektion: Religion A en timme och information en timme om ett tillval elever kan göra. Religion A är en kurs på gymnasienivå men med en grupp som spänner i ålder från 19 till 70+. Tillvalet handlar om en ny lokal kurs där jag och naturkunskapsläraren skall stimulera och stödja elever när de arbetar med artiklar ur tidskriften Illustrerad Vetenskap (www.illvet.com). Övrig tid förra veckan ägnades åt kollegier, förberedelser osv.

Nu har proppen gått ur.
Svenska kyrkans grundkurs anlände i går.
Det betydde två timmar med dem på förmiddagen och sedan två timmars lektion inom det nämnda tillvalet, Tillvalet kallas Kultur & Natur men gissningsvis kommer det att få smeknamnet illvett. Lite skoj är detta namnbyte eftersom ill- som förstavelse i svenska står för något negativt till exempel ill-marig, ill-vilja och ill-sken (ilsken?).
Denna dag började med gudstjänst och efter en paus två lektioner om Markusevangeliet med grundkursen samt en gruppsamtalstimme med samma gäng.
I morgon blir det en timme Markus, en timme Religion A samt tre timmar med grundkursen i samtal och grupp-byggar-process. Föräldramöte med yngste gossens handbollslag på kvällen.
Torsdag kommer att innebära två timmar i grundkursen om den kristna kyrkan i Egypten - skolan skall i höst få ta emot två lärare från den koptiska (=egyptiska) kyrkan och det bör väl förberedas något.
Fredag är det friluftsdag.

Häcken är alltså full.
Kanske verkar inte allt detta så farligt men det kräver sin koncentration. Det handlar om att nya grupper skall etableras och börja fungera, nya människor att lära känna, nya lektioner som inte finns i någon kursplan och inte har några prefabricerade läromedel skall utformas osv. Och samtidigt skall planer göras för verksamhetsutveckling på lång sikt, policy-resonemang skall föras och relationer till tidigare elever, arbetskamrater, samverkanspersoner och andra skall vidareutvecklas.
Dessutom borde jag vika tid till mina studier ich mitt eget uppsatsskrivande samt tapetsera ett rum.

Jämmer eller?
Det kan verka som om allt detta bara är besvärligt och jag klagar men så är det inte. Tvärtom är det stimulerande och kul nu när eleverna landat i skolan och intensiteten ökat. Men nog finns det att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0