diverse uppgifter och rent nonsens

Anspänningarnas tid mildras. Eleverna - ännu inte Svenska kyrkans grundkurs - har anlänt till arbetsplatsen. Det verkar som om organisationen med scheman, tillval, gruppindelningar osv kommer att fungera och det känns bra.

Äldsta dottern - alltså hon som, redovisat 27 feb 06, kallats pappas lilla snuppa - skapade igår nervkänning med daller hos sin fader som faktiskt inte vet vilken dag i hennes liv han varit mest nervös och skärrad. Kandidaterna är två: Natten mot annandag påsk 1983 då fadern rattade bilen mot BB samtidigt som hans hustru, dotterns moder, värk-andades på sidan om. Eller förmiddagen då flickebarnet skulle köra upp för körkortet. Känslan av press var densamma och lättnaden likadan över att ochså denna förlossning gick bra. Lappad och lättad satte sig lillan den äldre på tåget och flyttade till studieort.

Från Kina kanske impulser kan hämtas vad gäller begravningar och sorgeseder. När vi i Sverige ser hur sorg privatiseras och anonymiseras kan kanske konceptet omvittnat i nedanstående länk vara en väg för också oss att klä hysch-hyschandet av sorgen och få hjälp att se livets villkor på ett mer naket och rättframt sätt. Men det verkar som man i Kina vill att det uppknäppta skall bli mer tillknäppt...

http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_13544489.asp


Kommentarer
Postat av: Jacobrebekka

Great work! It very impressive. Your web site is helpful. All the best!

2009-04-08 @ 10:01:48
URL: http://jacobrebekka.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0