bröllop i Kana

På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus och hans lärjungar var också bjudna till bröllopet. Vinet tog slut ...
(Johannesevangeliet kap 2 v 1-12)

Första tanken blir: Det var tur att Jesus vandrade på jorden när han gjorde det - och inte nu eller för tio år sedan. Risken skulle ju vara att han kommit i vägen för Jerusalem-makthavarnas urskillningslösa över-kapacitet-bombning av allt levande. Den förra massakern i byn Qana var 1996. För någon vecka sedan var det dags igen. Tänk om Jesus varit där.

Andra tanken blir: Jesus var där - 1996 och nyss. Hos dem som drabbas, hos dem som lider, i dem som lider. Ja, än mer: Han är dem som lider. Det döda barnet. Den gråtande mannen. Som förra gången: oskyldig och försvarslös.

Det finns idag nästan en halv miljon svenska träffar på webben om massakern i Qana. Flera av dem är riktigt vidriga i sina försök att ursäkta massakern med att Hizbollah gömmer sig bland civila osv. Enligt folkrätten är det dock så att även om en motståndare finns inbäddad i ett civilt sammanhang måste man ta hänsyn till civilisterna. Det Israel gjort är därför en tvättäkta terrorhandling: Att angripa civila för att nå ett politiskt och militärt resultat. Nedanstående länk reder ut sammanhangen på ett ba sätt tycker jag.

Nu flyr en miljon människor. De fick till och med ett 48 timmar långt bombuppehåll för att kunna sticka. Om inte det liknar etnisk rensning av södra Libanon vet jag inte vad begreppen står för längre.

Vilken annan skurkstat som helst som gjort en tiondel av vad Israelerna gjort denna sommar skulle haft FN-resolutioner, sanktioner, blockader och ho vet allt mot sig - men inte Israel. Det hålls om ryggen av storskurkar som EU med bland annat England, Frankrike och Sverige anförda av stor-stor-skurken USA. Det är vämjeligt!!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,867610,00.html

Kommentarer
Postat av: Madonna

Mycket bra artikel.

2006-08-07 @ 20:23:57
URL: http://madonnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0