postpåsk

Nu är själva Påsken över och praktiskt taget alla helgdagarna - utom en - blötsnöregnade bort. Det var ett riktigt sk-t-väder som gjorde att man var inne, åt, läste, åt lite till, titta på TV och satt vid datorn. Givetvis inte den dator som har internet eftersom arvingarna abbonerat på den. En dag - Påskdagen - befann sig himlen vara tid- och fläckvis blå men en egendomligt lysande gul mojäng infälld så då for vi för att åka slalom. De svängar som då försökte genomföras är avbildade häinvid.

Nu "försmäktar" jag under ett påtvingat lov och planerar att använda tiden till mitt studieprojekt som jag nog mer skriver om än skriver på. Men skam den som ger sig! Bara man bestämmer sig kryper det fram om inte rolig så i vart fall krånglig text ut fingrarna med en hastioghet av 1-1½ sida i timmen. Att sedan få till alla fotnötter i ett notsystem blir en nöt att knäcka.

I kväll är det kyrkofullmäktige. Alla handlingar damp ner i lådan i förra veckan och bland annat har församlingen för år 2005 redovisat ett överskott på en miljon kronor. Jag tycker det är väldigt konstigt eftersom tanken inför 2005 på åtti till hundra tusen i bistånd till Lutherhjälpen med 100% - enligt de som sitter på (i något fall satt på) de kyrkopolitiska taburetterna - skulle leda till församlingens konkurs, friställandet av personal och andra vederstyggligheter.
I kväll skall dock inte överskottet läggas till kapitalet och enligt några märkligheter i kyrkoordningen göras oåtkomligt för framtida verksamhet. I den form av kapital ligger redan ungefär 10 miljoner. Tanken nu är nån form av annan fondering vilket gör att lusidorerna faktiskt kan brukas när behov uppkommer. Det handlar alltså om att lägga millen i en spargris som inte är låst.

Funderar över mycket nu om både det ena och det andra - inklusive frågan (OBS figuren ovan) om den egna kyrkotillhörigheten. Men stannar här.

Kommentarer
Postat av: En annan

Äh. Just när det blev riktigt instressant.

2006-04-21 @ 10:18:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0