midsommaruppdatering

Kvällen före Midsommar – tror vi det var – kom yngste sonen. På Midsommaraftonen kom under dagens lopp äldsta dottern med make och två barn samt den äldre av sönerna med fru och deras två barn. Fyra barnbarn i kåken i åldrarna 14, 12, 6 och 1,5 år innebar att ett värdigt firande av farfar/morfar på hans 71-årsdag kunde genomföras trots att den yngre dottern med man och barn inte var med. De hade helgen till ära dragit till fjälls så vi blev bara 11, inte 14, vid bordet.

 

På själva Midsommarafton fyllde jag alltså år – 71. Om det är en aktningsvärd ålder får andra bedöma. Via Facebook och Messenger välde dock grattis-hälsningar in – summa fler än 70. Ödmjukt tack framföres härmed till alla, ingen nämnd och ingen glömd.

 

I paket fick jag av Primärhustrun i mitt liv nya skor för motionsbruk. De gamla hade några år på nacken och är mogna för nödslakt. Det gäller dock (ännu) inte hustrun. Barnbarnen i Unbyn – 6 och 1,5 år gamla – hade målat konstverk. Till detta gav gav de nära arvingarna tillsammans mig (och Primärhustrun) en traktörpanna lämpad för induktionshäll. Fiffigt.

 

Gott om folk, alltså. Runt mitt på söndagen for 4 för fotbolleri i Luleå. Vi blev alltså 7 kvar men under dagen kom 3 till – fjällfarar-Lisa med föräldrar kom men för dem tarvades ingen övernattningskapacitet då de har sitt eget hus inom syn- och hörhåll.

 

När detta publiceras är det tisdag efter midsommar och sedan igår är huset obefolkat av dem som inte är formellt skrivna på fastigheten. Det är alltså lite lugnochroare nu – om jag citerar vad Tyra sa när hon var fyra eller fem år.

 

Bilden? Lilla Ava 6 år vid vår egengjorda midsommarstång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0