framtidsplaner

Det är nu onsdag 4 oktober.

Det är Kanelbullens dag – och Vodkans dag.

Det är också yngste sonens födelsedag – 32 år.

Det blir också en bloggningens dag – i viss mån.

 

Det var i söndags 1 oktober som jag började skriva ett litet kort inlägg bland annat för att å en kompis vägnar kolla om publiceringsfunktionen i blogg.se faktiskt funkade. Han tyckte han hade besvär i saken, ringde och bad om konsultationer. Jag testade och fann att det krånglade för mig också. Att han inte var ensam om strulet blev en tröst för honom. Det enda som då gick igenom under rubriken framtidsplaner var dessa ord: kollar om det funkar från tellefånen. Sedan var det stopp.

 

Jag har varit på resa måndag-tisdag – en del utifrån det kommer i något senare inlägg. Nu onsdag förmiddag nöjer jag mig med den text jag skrev i söndags men som då inte gick att lägga ut. Rubriken framtidsplaner ligger fast.

 

Pite-tidningen alias Paltposten eller Lokala Världsbladet berättade i veckan om framtiden. En massa folk kommer till 4-kanten, dessutom många utomlandsifrån.* Morgontidningen förtalte då att man i Skellefteå där ruschen redan är igång behövt ställa om skola och annat. Det nämndes också att Luleå-Boden nu är i startgroparna för nåt liknande, till exempel mer engelska och andra språk för folk som redan nu bor här så att man blir bättre rustad för att samverka med dem som kommer.

 

Samhället ställer alltså om. Jag kom att undra om kyrkoförsamlingarna gör det, alltså förbereder sig för ett läge om fem och tio år. Hur resonerar de förtroendevalda? Vad sker i arbetslagen inför den missionssituation man då kommer att befinna sig i – förutom det läge man redan nu befinner sig i som definitivt inte saknar missionsläge. Just mission kommer att vara på tapeten – jag läser nu om en bok i ämnet – och jag tycker det är viktigt att rusta med både samtids- och framtidsplaner.

 

 


* Den nämnda 4-kanten är Luleå, Piteå, Bodens och Älvsby kommuner. Luleå-Boden är här den stora motorn. Kanske bör Kalix också räknas in i ett område där alla med en timmes enkel resa kan pendla till centrum.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0