världens smartaste svensk

Det är jag inte! Alltså det som står i rubriken.

 

Inte ens i de mest självförhärligande ögonblicken tror jag att det är så. Gissar att jag som de flesta får nöja mig med att inte vara världens dummaste svensk. Det tror jag nämligen inte heller att jag är. Tvärtom! Det räcker oftast med att till exempel på Facebook läsa kommentarer till artiklar i tidningarna Dagen, Världen idag, Aftonbladet eller Expressen. Där nås jag av insikten att jag inte är världens dummaste, om än inte världens smartaste svensk.

 

Varför skriver jag nu detta?

Den frågan har två svar.

 

Det första enkla svaret är att det var en vecka sedan jag skrev något på min blogg.. Orsaken eller orsakerna till min passivitet är att inspirationen inte infunnit sig. Inget händer ju trots att jag har en massa så kallade kategorier jag skulle kunna sortera mitt svammel under. 

  • Allmänt brukar jag använda för sånt av allmän karaktär typ väder, vind eller annat. Sånt är som det är utan uppseendeväckande inslag. Inget att skriva om alltså – förutom detta inlägg.
  • Bloggpolicy förändras inte.
  • Att Exe-geten bräker var det inte så länge sedan man kunde höra men inlägg av den typen förutsätter viss systematisk läsning eller ett Bibeltolkningsproblem att bita i.
  • Farfar funderar ersattes för några år sedan av Farfar/morfar funderar. Där händer i och för sig en hel del saker. De två äldsta – snart 13 och 11 – var hos oss ett par dagar precis innan terminsstarten. Lille nyfödde August med storasyster Ava 4½ och mamma senare ett par andra dagar. Lisa 5½ i villaområdet invid tittar in ibland eller vi hos henne och att hon i lördags åkte skidtävling och om söndagsmorgonen klippte sitt eget hår kan nämnas men knappast källor till egna långa bloggningar.
  • Folkhögskola är en gammal kategori. Regeringen med styrpartiet SD bekämpar tyvärr sådana och kanske borde jag gapa till lite mer i frågan utöver att på Facebook ”gilla” och kanske kommentera andras skriverier.
  • Sånt jag brukar sortera in under Församling engagerar mig naturligtvis – kyrkliga ting lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Det är bara så tröttsamt just nu! Inget tydligt händer. Visst kan man reflektera bland annat över att så kallat kristen press berättat att 40% av antalet gudstjänstfirare före pandemin nu efter coviden inte längre finns med i olika verksamheter. Sådant är faktiskt värt en analys liksom vilka erfarenheter man gjort av de tre smittade åren. Egentligen tror jag det skulle vara viktigt. Som det nu förefaller vara blir pandemin någon sorts generalursäkt för brister i församlingarna lokalt, regionalt och nationellt.
  • Lokalsamhället har fått ny politisk ledning efter nyår men det innebär så här långt inget speciellt.
  • För kategorierna Nebogrubbel, Nygammalt och Politik händer inget jag ids blogga om.
  • Text för Predikan mm kräver dels att jag har sådana uppgifter och dels att jag de gånger det ändå sker inte har handskrivna manus utan mer lättpublicerade ordbehandlingstexter.
  • Predikaren 12:12 har förekommit efter jul men vad gäller Speciella resor och Studier finns inget att förtälja – än så länge.

Det andra svaret på frågan Varför skriver jag om detta? är att jag är fullt upptagen med att läsa en bok jag inte begriper mycket av. Jag kommer att berätta om den vad det lider. Den är svår men får mig ändå inte att känna mig som världens dummaste – även om författaren har kallats världens smartaste svensk.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Som världens dummaste svenskar måste väl regeringen känna sig, förnedrade av dårfinken i Ankara.
Detta, samt okontrollerad inflation och gängvåldet gör kanske att den förra regeringen är glad att slippa styra landet nu... ;-)

2023-01-24 @ 15:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0