också här

Jag har skrivit – sker inte ofta – på Facebook och väljer att publicera samma sak här.

 

Jag berättar inte ofta här på FB om vad som händer, hänt eller ska hända. Men ibland. Som nu.

 

I morgon den 5:e februari var det tänkt att någon annan skulle medverka vid gudstjänsten på EFS i Vidsel kl 11. Denne fick nåt förhinder och man ringde mig och jag svarade att jag kan "hoppa in". Då vi inte ska vara i stora salen – på grund av värmekostnaden – utan i en mindre känns det naturligt att det blir mer Bibelsamtal än Monologpredikan. I alla fall planerar jag det så.

 

Nästa helg – den 12:e – är det sedan gammalt tänkt att jag ska ansvara för gudstjänsten i Älvsby kyrka klockan 11. Så blir det men vad det blir för sorts gudstjänst har ändrats. Det kallas här Äventyrssöndag och är i realiteten vad som tidigare kallats Familjegudstjänst eller liknande. Klart kul uppgift. Barnkören deltar. Jag planerar att "rita och berätta" och försöka få till någon sorts dialog. Brukade göra så förr i världen och det känns spännande att få se om det kan funka också nästa söndag fast det är 2023.

 

Men i morgon alltså Vidsel.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

"rita och berätta" - Dags att plocka fram flanellografen! ;-)

Svar: Tanken fanns och finns men jag väljer att hålla mig till mitt gamla familjegudstjänst-stuk med att rita och berätta. Till detta kan sägas att sättet att jobba så också fungerade när jag bär lärare på folkhögskolan. Mer whiteboard åt folket!
Stig Strömbergsson

2023-02-05 @ 09:37:17
Postat av: Bloggaren själv

Tilläggas bör att nästa söndag kl 16 är jag också betrodd att leda gudstjänst - i Vidsels kyrka och (om jag fattat det rätt) utan Nattvard. Lite mer vuxenformat än förmiddagen men samma tema.

2023-02-05 @ 16:14:53
Postat av: Thorsten Schütte

Mjölpåsarna på bilden _ ska de visa att du har rent mjöl i påsen eller är du en prepper ;-)?
Lite om Tidölagets migrationspolitik:
https://www.gp.se/fria-ord/tillf%C3%A4lliga-uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd-v%C3%A4cker-gamla-sp%C3%B6ken-1.91763919

Svar: Det är ungefär men lite drygt mjölvolymen Jesus pratade om. Vid ett tidigare tillfälle hade jag fått låna 20 påsar på COOP och lagt dem på ett bord med en duk över. När jag ryckte undan duken för att visa mängden ströddes församlingens förvånade hakor över golvet. Dessutom var det rimligt att för personalen i kooperativabutiken berätta varför alltihopa så det blev en ”predikan” där också - och de var glada att få bidra.
Stig Strömbergsson

2023-02-09 @ 09:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0