barnbarnslogistik

Det är spännande med barn och barnbarn. När hela härligheten med bihang är samlade blir vi 13 vid bordet. För dem som tidigare följt denna min anspråkslösa blogg torde det vara bekant att jag och Primärhustrun har fyra ättlingar per generation. Faktiskt snart fem. Ett barnbarn till är på G vilken vecka som helst.

 

Ibland har något eller några av barnen något de vill vara med om – en konsert, ett jubileum eller nåt liknande. Behov av barnbarnspassning av de små kan då uppstå och/eller önskan av insats för att serva de större med logistik kring träningar och aktiviteter. Så var detta veckoslut och jag tar det i kronologisk ordning.

  • Fredag for vi till Unbyn efter lunch för hämtning av lilla Ava som är 4½ år. Föräldrarna skulle på en föreställning i Luleå – Flashback Forever.
  • Hemma i Älvsbyn anslöt lilla Lisa 5½ vars mor – fadern var på tjänsteresa – sedan for till Luleå för att där besöka några bekanta samt assistera brorsbarnen (12½ och 10½) där från träningar och sånt. Deras föräldrar var på nyss nämnda föreställning. Till detta plockade hon upp sin lille lillebror som åxå var på eventet och kom till Älvsbyn runt midnatt. Då sussade bägge småtjejerna sött hos mormor och morfar dvs hos oss.
  • Lördagen vaknade de två och hängav sig åt kusinlek och sedan promenad till julbasar på folkhögskolan där Lisas föräldrar anslöt. Sedan mer kusinlek innan Lisa-familjen gick hem. Då hade Avas föräldrar anslutit hos oss.
  • Under söndagen tömdes huset allt eftersom. Nu är vi tre – jag, madammen i mitt liv och yngste sonen som nu arbetspendlar till Luleå dit han snart flyttar.

Helgens barn- och barnbarnslogistik funkade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0