fjällprästero 22:3

Det blev tryckfel i rubriken.

 

Avsikten var ett annat ord likt de tidigare rubrikerna.

Nu blev det som det blev och sånt händer ibland. Oftast rättar jag mina tangentbordsmisstag men ibland får tjyckfel stå kvar som någon sorts poäng. Som nu.

 

Söndag var en stormig dag. Utomhus. Flaggan högst upp på stången utanför Hemavankyrkan stod rakt ut som en stel skiva. Snön yrde och drev huller om bladder. Fast molnigt och med sikt noll klart en dag för stugsitteri utan aktivitetsstress – alltså fjällprästero.

I Mässan på kvällen klockan 19 blev vi knappt 20 personer. En annan pensionerad präst, beväpnad med en fiol och gift med musikern, var där. Likaså en antalsstark grupp ungt folk från årets kurs Bibelfjäll – googla det kursiverade ordet.

 

Måndag blåste det också men nu från andra hållet. Det snöade inte SÅ mycket men den snö som fallit dygnet innan kom snurrande hit och dit och fram och tillbaka flera gånger. De vinteraktiviteter som blev aktuella var det SVT sände från SM-veckan i Piteå och en promenad till ICA. Annars fortsatt fjällprästero med läsning ur två goda böcker. Noterbart är att antalet människor som rör sig i samhället och i backar är radikalt mindre än till exempel i lördags.

 

Nu är det tisdag. Stormen är över. Solen skiner överallt. Och det är kallt. Minus 20 i uppvaknandeögonblicket vid 8-tiden men prognos på ensiffrigt framåt dagen. Med kläder för väder blir det läge för utevaro framåt dagen. Gissar jag.

 

Tillbaka till detta med TV. Stugan vi bor i har fem kanaler – SVT1+2, TV4, Barn- och Kunskapskanalen. Inte en massa annat. Sitta-zappande med snuttar än här och än där och tre avsnitt på raken av en mer eller mindre dålig strimad serie låter sig inte göras. Ganska skönt faktiskt. Den fjällron är faktiskt värd att ta hem.

 

Måndag och tisdag har fjällprästen inga uttalade arbetsuppgifter mer än att ha vissa identitetsmarkerande kläder på sig när han (eller hon nästa vecka) rör sig på byn. På onsdag klockan 19 är det psalmsångarkvälldå musiker är på plats och man sjunger det folk som kommer vill sjunga. Det är alltså inte jag som står för musiken – till allas lättnad. Min uppgift är att dela någon slags reflexion kring något. Stalltips: Det blir ett avsnitt ur Passionshistorien på det sätt den finns i Lukas skrift om Jesus och dygnet före hans död. Lukas är nämligen den evangelist som ”är på tapeten under Fastan, Stilla veckan och Påsken detta år.

 

Som du märker, noble Bloggläsius, råder viss fjällprästero.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0