dubbel fastighetskatt

De två-tre senast inläggen har haft kyrka och sånt som innehåll. Det innan rörde sig om annat. Nu kommer ett annat om annat som hänt, timat och skett i mitt stillsamma liv.

 

Det har varit en massa sport på TV. EM i friidrott, Junior-VM i hockey, EM i snabb-badning i bassäng. Dessutom har lilla Lisas kvartersfotbollslag återupptagit träningen efter sommaruppehållet. Kalla det träning låter kanske ambitiöst när det rör sig om lek med boll och klungspring runt kula. De små är ju bara fem år gamla. Men söta!

 

Kalas har det åxå varit. I två tre dagar senaste veckoslut. Primärhustrun har fyllt år. Denna gång på en måndag vilket medförde att av hänsyn till det arbetande och skolande folket partajblev lite i förtid. Fullt hus under helgen men själva födelsedagen avnjöts i måndagen avslappade stillhet.

 

Tisdag – det var igår – bar det sig inte bättre än att mer bär blev burna från skog och mark via rensgaller till påsar i frysen. 20 liter blåbär till – drygt. Och vi hade redan mycket. Nu måste en del påsar logeras i barnens frysar för att bereda plats för lingon som snart är på gång (och som vi har ganska mycket kvar av från förra hösten).

Så frågan kryper fram. Varför plocka mer bär när det redan är frysfullt? Svaret är sammansatt.

  • Fint väder för några sköna timmar med kaffe och dopp i skogen. Samtidigt ro att fundera kring annat (att kanske blogga om).
  • Fina bär – och många!
  • Allemansrätten som om den inte används säkert några fanatiska marknadsliberaler kommer att vilja ta bort för att placera blåbärsris och lingonröda tuvor i privata händer – och till detta kräva att regeringen ska ingripa om det blir ett dåligt bärår.

Jag hoppas att du, noble Bloggläsius, fattar ironin i sista punkten. Den påminner lite om el- och strömdiskussionen där marknaden som många omhuldar gör att volt och ampere är dyrt för marknadsliberalerna, inte bara något att tjäna aktieutdelning på. Den påminner också om ”valdebattens” tjat om fastighetsskatten. Inget stort parti har på sitt program att sådan skall införas men en del andra partier slår blå dunster i ögonen på folk genom ett tjatigt hittepå i saken.

För vår del finns dock den saken minus ett s. Grannen som bor i andra halvan av vårt parhus har en dotter och ibland är han kattvakt åt hennes två kissemissar. De två djuren finns alltså i närheten och rymmer ibland över till oss så att vi får dubbel fastighetskatt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0