projekt med förhinder

Jag har ett ”projekt” på gång. Kanske.

Vanliga saker man alltid gör är inga projekt – typ koka frukostgröt. Projekt är att göra något man inte brukar göra. Att ha ett projekt på gång betyder inte att man verkligen kommer att genomföra något utan bara att man avser att försöka – och få se om och hur det går.

Vad som kanske är mitt ”projekt” berättar jag inte – naturligtvis!

 

Men man blir störd. I detta sammanhang är man jag.

Grejer kommer emellan, flyttar fokus och ställer om koncentrationen.

Tre-fyra-och-fler sådana ting den sista tiden.

 

Situationen i Jerusalem,på Västbanken, i Gaza och Israel ären – och hur det behandlas och inte behandlas, uppfattas och inte uppfattas i och av olika sammanhang här hemma i gamla Svedala. Det får mig att läsa, att tänka, att tycka många och krångliga tankar åt flera olika håll. Tid för projekt naggas ikanten.

 

Lilla Ava kom. Här kan vi snacka om naggning!

Det var på torsdag lilla Avas morfar, alltså jag, for till Unbyn för att hämta pladderdosan till ett par dygns vistelse hos morfar och mormor. Att då sitta med ett ”projekt” är lögn i lådan. En som nästan är tre år är ett projekt i sig. Kul har vi i alla fall haft och in i familjens språkbank har laggts Man måste få korv när man är hungrig i magen. Dettasagt med en röst fylld av vemod över att sista varmkorven var tuggad. Igår kväll hämtades tösen hem till sig.

 

VM i hockey pågår. Det tar tid! Alla matcher sänds och fast jag inte vare sig ids eller hinner se alla blir tiden att spela en egen projekt puck naggad.

 

Att säga att Melodifestivalen tagit upp min tid på ett allvarligt märkbart sätt vore osant. Jag bryr mig ytterst lite och tillhör inte Tusselaget i någon hysterisk omfattning. Nöjer mig med den ljudliknande vårblomman. Slutet av sändningen igår kväll med själva omröstningen följde jag dock.

 

Profeten Jesajas bok i Gamla testamentet är intressant. Att med hjälp av en (ganska gammal) Bibelvetenskaplig kommentar ta sig igenom den på svenska och engelska – OBS: Inte den hebreiska texten! – är något av ett projekt i sig som pockar på fokus och koncentration.

 

Och till sist: Bibelstudieverksamheten denna vår skall avrundas i början av kommande vecka med ett sista filmföredrag publicerat i morgon på Älvsby församlings Facebook och ett videosamtal på tisdag kväll.

 

Månne det blir ”projekt” sedan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0