stökigt i domkyrkan

Så var det igår, tisdag! I alla fall tyckte jag så.

Ett på ett par vis uppbyggligt stök.

 

Det är ett speciellt ord – uppbyggligt. Används inte så mycket och när det sker är det nog mest i diverse kristliga sammanhang. Lite ålderdomligt låter det men står för något positivt. Det var en uppbygglig predikan kan till exempel sägas om förkunnelse haft bra innehåll, upplevts angelägen och man känner sig stärkt – typ.

 

Jag var i domkyrkan igår. I Luleå naturligtvis! Inga långa resor ens till närmstgrannen Härnösand inemot 50 mil bort. Räckte med Luleå.

Barnbarnet Tyra – som med sin lillebror Adrian är sportlovslediga hos farmor och farfar dvs hos oss – hade en date med en sjukgymnast. Jag var bilpilot. Först förbi hemmet för att plocka upp hemmajobbande pappa som följeslagare och sedan in till stan där far och dotter dumpades utanför huset de skulle in i. Som farfar och chaufför var det bara att fördriva en stund i väntan på upplockning. Jag beslöt att göra min väntan i katedralen – som var upp-lockad som kyrkor skall vara.

 

De hade stökat i Domkyrkan!

 

Det var tillstökat för uppbyggelse i koret längst fram. Man hade stökat till det för att kunna fira Mässa. Åtta glesa stolar precis enligt Folkhälsomyndighetens anvisningar vad gäller avstånd. På kyrkdörren hade jag sett anslag om Mässa söndagar 10 och 11.

 

Stökigt var det åxå åt andra hållet där det såg ut som en arbetsplats med uppbyggda ställningar, liftapparatur och en massa annat. Gissar på orgelrenovering eller nåt. Hantverkare på plats, sammantaget fler än 8. De jag såg var utan munskydd men på ganska bra håll från varandra i bakre delen av kyrka som rymmer upp mot 1000 personer.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Rengöring av orgeln plus utökning med en 32 fots kontrabasun

2021-03-11 @ 17:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0