manus-film?

Film nomineras nu för att kanske belönas med en och annan Oscar-statyett. Saker som bästa kvinnliga biroll, bästa foto, bästa musik, bästa manus och annat bästa skall belönas – på något sätt i denna Covidens tid.

 

Jag har gjort film.

 

Flera stycken. Ingen av dem är nominerad i någon kategori alls. Då jag agerat ensam faller bästa manliga biroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa musik och en del annat bort. Kameratekniskt har jag använt stativplacerad telefon i selfie-läge, något som rimligen inte imponerar vare sig i Holly- eller Bollywood. Inte ens bästa manus blir aktuellt då mina filmer inte haft några film-manus att bedöma.

 

Vad svamlar du om, Stig?

Frågan är relevant och svar kommer om du, noble Bloggläsius, fortsätter att kämpa dig igenom min text.

 

Jag har alltså gjort filmer och detta inom ramen för Bibelstudierna i Älvsby församling. De finns tillgängliga på nätet men bara i Facebookgruppen Bibelsudium läsår 20/21. Den gruppen är öppen så vem som helst kan gå med – men man måste ju vara fäjsbockare förstås.

 

Handlingen i filmerna är ingen rysare. Intrigen är inte heller farligt spekulativ. Våld, sex och grovt språk saknas liksom spännande naturscenerier. Inga djur har kommit till skada enär sådana inte funnits med alls. Enbart jag har medverkat på en meters sladdavstånd till telefonen.

Film-manus, alltså skrivna beskrivningar av innhehållet i den film man skall göra, har inte heller förekommit. Någon liten fusklapp har då och då funnits för att inte någon länk i resonemanget skall tappas bort men generellt är resonemangen i filmerna manuslösa.

 

Ordet resonemang indikerar att det handlar om att jag berättar. Jag håller föredrag – typ. Inget speciellt rafflande. Jag har ganska entonig röst och klart enfaldigt utseende där jag sitter i soffan i stora rummet en trappa ner i souterrängvåningen. Varenda Oscar-gubbe är därför enligt min bedömning saftigt långt borta.

 

Inga film-manus alltså. Men det kanske blir manus-film.

Jag funderar på att kanske gå bakvägen och till läsbar text skriva ut vad ja sa i de 15-25 minuter långa filmsnuttarna, rentav internet-publicera det här och på någon annan plats i cyberrymden.

 

Vem vet. Fundera är en sak, göra en annan.

 

 


* För de första tre fyra ”avsnitten” kan sägas ett släktskap finns med de ”lathundar” jag publicerat tidigare här på bloggen under rubriken distans-bibel och ett nummer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0