kalas å party

I dagarna två har det varit kalas å party och detta i vad som verkar vara slutet eller i alla fall en avmattning i denna Covidens tid.

 

Onsdag i förra veckan och i avsikten att partaja rattades fordonet söderut. Jag befann mig bakom ratten och vid min sida satt Primärhustrun sedan 43 år så när som en dag. Givetvis har vi också andra titlar och funktioner än att vara ett strävsamt par i bil. Primärt var vi Lisas morfar och mormor med kalas i hågen – Lisa på gång att fylla 4.

 

Spännande historia det där med att fylla år. På lördag. Laddningen var total sedan lång tid tillbaka. Och spänningen. Någon gång under natten – likt varje natt – kom hon från sin säng till gästsoffan vi besussar. Senare, inför vaknade och uppvaktning med sång, återvände hon till sin egen plats. Där besjöngs innan våfflor till frukost, paket, glassbomb, pizza. Allt som behövs för det hon på kvällen kallade en perfekt födelsedag. Närvarande? Föräldrar och föräldrars föräldrar och en morbror.

 

Söndag morgon efter frukost bil igen. 2 1/2 timme senare framme i Säter där min äldsta svåger fyllde jämna tiotal år. Exakt hur mycket gillar han inte att orda om men jag ger ändå en ledtråd: bägge händernas alla fingrar och ett och ett halvt dussin gånger det.

 

Vi blev lite fler än på kalaset dagen innan om man ser till antalet individer. Jubilaren, hans hulda hustru, två vuxna söner med vidhäng och till en av pojkarna två barn 10 och 5 år. Det är 8 personer men egentligen bara 3 ”smittbubblor” – varav två svävar nära varandra och ofta har kontakt. 1½ av de 3 är vaccinerad. Till denna kärntrupp anslöt ytterligare 9 individer för att utspisas med mat och kaffe och behöva stolar och skapa disk. Denna andra våg utgjorde med samma matematik 5 besprutade ”bubblor” – födelsedagsgubbens tre syskon med respektive, hans hustruns två med en respektive. Summa summarum blev vi allt som allt 17 skallar, 12 vaccinerade och 5 underåriga i den sprutfas man befinner sig i.

Vi var ute. Risker för covid? Njet! För att dra på sig en fästing? Större.

 

Bilresa igen samtidigt som finalen i hockey-VM sändes i P4 och Canada vann. Avgörandet kom i fjärde perioden strax innan vi vid 22-tiden var framme hos den då sovande Lisa i Järvsö.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Tog andra sprutan i dag och slogs av likheten i "liturgin" mellan val och vaccinering:
* skollokal
* visa leg och kallelse
* ha respektavstånd till personen före
* gå in i ett bås
* högtidlig stämning av att göra sin plikt som medborgare.

2021-06-08 @ 14:13:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0