vårtermin nu?

För din kännedom, noble Bloggläsius, och av den simpla anledningen att ge dig ett blogginlägg att läsa, ställer jag frågan i rubriken. Den är rellevant men svaren blir kluvna. Naturligtvis är det inte vår när det är januari fast vi passerat vintersolståndet. Dessutom snöar det riktigt duktigt. Vintern rasar än bland våra fjällar skulle man kunna sjunga men ingen gnolar så.

 

I skolor och i olika andra verksamheter pratar man i alla fall om vårtermin som något som sträcker sig från januari in i juni trots att det vad gäller årstider under perioden är vinter, vårvinter och på mina breddgrader väldigt kort vår.

 

På detta sätt SMS-ade jag för en stund sedan till folk som brukat vara med i vissa verksamhets-sammanhang i Älvsby församling:

 

Nu är det nytt år. Alla storhelger är över – men inte pandemi-stängningarna.

För ett år sedan, innan Coronan, fanns i församlingen två forum på 14-dagars-nivå för samtal kring tro, liv och Bibel. Tisdagar 18.30 i veckor med udda nummer samlades Bibelstudiet. Onsdagar jämna veckor ca 19.15 efter Veckomässan var det Ovangelie-träff.

I slutet av 2020 samlades varken eller rent fysiskt. I stället försökte vi oss på en Facebookgrupp - "Bibelstudium läsåret 20/21" – öppen för vem som helst att gå med i. Det försöket fortsätter nu.

Nu är det "jämn vecka". Det innebär att jag 19.00 öppnar Facebookgruppens rum för samtal. Var fri att ansluta. Ta gärna med en tanke, åsikt eller en fråga.

 

Min pensionerade plan – men än så länge bara min – är att på de bägge sammanslagna vuxensammanhangens olika tider och rytmer spela vidare åtminstone början av första kvartalet. Den 17 februari är det Askonsdag som inleder Fastan före Påsk och det kanske innebär förändringar av upplägg, gudstjänster och annat – vad vet jag.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

I god tid innan fastetiden börjar på askonsdag den 17/2 uppmanar jag SR och SVT till trailerfasta under fastan. I stället för trailer kan rogivande musik spelas, i TV även med passande stillbild av vacker natur eller liknande!

2021-01-12 @ 13:16:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0