sen påsk-kväll

Det är sent Påskdagens kväll när jag når tangentbordet efter mycket innehåll denna dag. Den började efter frukost med att i TV-fåtöljen delta – så gott det låter sig göra – i lajvstrimad gudstjänst från lokalkyrkan. Efteråt bar det med Primärhustrun och yngste sonen iväg till Unbyn där äldsta dottern bor, hon som föddes Annandag Påsk 1983. Det året var Annandagen den 4 april men i år infaller den fjärde en dag tidigare om man räknar kyrkokalendriskt så födelsedagsfikat blev idag.

 

Så hem, middag-stök plus att käka det tillagade, Mästarnas Mästare på TV och sedan lite sällskapsspel, bland annat ett blodigt parti Fia med knuff. Först sent blev det tid att Påsk-blogga dagen till ära.

 

Som på Långfredag väljer jag att ge dig, noble Bloggläsius, tillgång till den korta förbön som finns i slutet av Tidegärdens Laudes för Påskdagen. Tidegärden innhåller 4 olika bönegudstjänster för varje dag i fyra veckor och Laudes är systemets morgonbön. Alltsammans kan man få in i sin telefon som gratis-app. Rekommenderas! Tidegärden är tänkt att vara form för gemensam bön men man kan också använda den ensam.

 

I förbönen för Påskdagen repeteras också Påskens händelse – röd text. Det kan också sägas att krumeluren ℣ följs av ord en person i en grupp säger, ℟ är vad alla stämmer in i.

 

℣  Låt oss be till Kristus, livets Herre, som uppväcktes av Fadern och som skall uppväcka oss genom sin helige Andes kraft; låt oss ropa till honom:

℟  Fräls oss, Jesus Kristus, du vårt liv.

℣  Herre Jesus Kristus, du klara ljus i mörkret, livets furste och de dödligas räddning, låt oss fira denna dag som en lovsång till din ära

℟  Fräls oss, Jesus Kristus, du vårt liv.

℣  Herre, du som gick lidandets och korsets väg, låt oss i lidandet och döden aldrig skiljas från dig utan uppstå med dig till liv och oförgänglighet

℟  Fräls oss, Jesus Kristus, du vårt liv.

℣  Du Faderns Son, vår Mästare och broder, som gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, lär oss att i glädje och sorg frambära lovets offer

℟  Fräls oss, Jesus Kristus, du vårt liv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0