corona-frilla mm

Ordet corona är latin. Betyder krona om jag fattar Google translate rätt. Kanske också krans och gloria. Den typ av virus som nu far över världen kallas som det kallas just för att det – i mikroskop förstås – liknar en corona.

 

Jag har fått corona-frilla men den kommer sig inte direkt av viruset utan bara indirekt genom att följa regler och rekommendationer. Utöver familjemedlemmar ska man inte umgås inomhus närmare än två meter och i max en kvart. Att på tvåmeters håll snabbklippas med förlängnings-tillsatser på sax och kam känns inte alls tryggt. Hur håret blir är ovisst och att öronen blir kvar kan man inte heller lita på. Alltså får pannluggen bli en corona till ära och glädje för Coronan och Folkhälsomyndigheten.

 

Jag är nu besprutad mot Corona. Viruset alltså. Primärhustrun har också fått en shot. Hon hade tid för spruta igår, jag på torsdag i nästa vecka. Men vet: Glesbygden levererar! När hon fått sin sil i armen frågade sprutarna Kan Stig komma? Hon ringde hem och jag pausade det jag var uppkopplad mot – var intervjuoffer för en Masterstuderande – och kastade mig i bilen. Fixat och klart på en halvtimme. Det blev Fajsers variant.

 

Min Corona-bubbla flyttar tillfälligt. Bubblan jag är tar bilen i morgon till annat ensamt bubbelboende för att förlänga vintern lite. En dryg halvvårvintervecka i fjällen är aldrig dumt.

 

Tillbaka till frillan! När kan man klippa till mig?

Inte vet jag. Det beror på rekommendationer och regler somjag tycker man skall hålla sig till. Man skall inte av frisyrfåfänga slacka på dem för att skaffa sig mer space. Man skall inte heller av rädsla tillämpa dem strängare och undvika vad som faktiskt kan göras smittsäkert. Den som läst tidigare inlägg på min blogg kan ana vad jag menar och vill man se min regeltrogna corona-frilla som en barnslig protest från min sida mot allt och alla som inte agerar efter bokstaven är det fritt fram.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

"Att på tvåmeters håll snabbklippas med förlängnings-tillsatser på sax och kam känns inte alls tryggt."
Låter som ett uppslag för "Bäst i Test"! ;-)

2021-04-18 @ 17:06:39
Postat av: Bloggaren själv

Eller för den ännu inte förverkligade - Vad gör Kyrkokansliets alla informatörer? - programserien ”Präst i pärs”.

2021-04-19 @ 16:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0