3 timmar 20 minuter

Faktiskt någon minut till. Det är egentligen inte klokt. Kanske.

 

Så gick mina ambivalenta tankar igår sedan jag en stund ägnat mig åt att addera. Som synes gällde additionen tid och inte kronor vid kontrollräkning av deklarationen. Bakgrunden är i stället, trots att jag snart varit pensionerad i tre år, den insats jag fått förtroendet att göra inom verksamheten i Älvsby församling – i klartext Bibelstudium i ett par olika former. Hur jag försökt hantera det i denna Covidens tid har jag berättat om tidigare till exempel här och ännu längre tillbaka i höstas.

 

I slutet av förra året då (nästan) allt som kunde lukta social samvaro ströks ur verksamheterna startade Facebookgruppen Bibelstudium läsår 29/21. Jag började då ungefär var annan vecka spela in smärre film-föredrag som publicerades där, mestadels måndagar eller tisdagar i veckor med udda nummer. Tisdagarna i dessa veckor klockan 18.30 kunde de som ville koppla in sig i ett så kallat Rum i Facebookgruppen och samtala där. Motsvarande samtalstillfällen var det också på onsdagar 19.00 i veckor med jämna nummer men då utan intro-film.

 

Till att börja med återberättade jag i filmerna innehållet i de samlingar vi haft i början av hösten innan allt stramades åt i november. När jag så ”kommit ikapp” fortsatte jag enligt min plan att fläta samman tre trådar:

  • Förhållande mellan och kommunikationen mellan Gud och människa.
  • Det vi kallar Frälsningshistorien som Bibeln berättar den.
  • Högmässan i Svenska kyrkan som en komprimering av punkterna 1 och 2.

Så småningom in på detta år blev jag färdig med den planerade serien men fortsatte att udda veckor film-föredraga utifrån önskade ämnen, ibland önskade i ett onsdagssamtal eller skrivet i Facebookgruppen.

 

Så här lång har det blivit 9 filmsnuttar på sammanlagt 3 timmar 20 minuter drygt. De kan alla ses i efterskott i gruppen – som är en så kallat öppen grupp vilken Facebookare som helst kan gå med i. Man måste skrolla långt ner till grupp-trådens början för att hitta den första filmen som är 31minuter lång. Sedan varierar längden – 17-19-19-20-19-26-22-29 minuter. Jag avråder bestämt att man ser alla på en gång. Det är bara jag som sitter och pratar och är som alla somkänner mig hur hur okul som helst. Underhällningsvärdet är noll, förhoppningsvis aä informationsvärdet något högre.

 

3 timmar 20 minuter är den sammanlagda filmlängden såhär långt, inte den tid denna min pensionärsinsats tagit. Det blir mer. Jag måste ju fundera på vad jag ska säga, stolpa upp det lite och sedan säga det. Betungande? Nej! Nyttigt? Det vette kissemissen! Jag har inte en aning om hur många som sett filmerna. Jag vet vilka som brukar koppla upp sig för samtal och att inte alla då sett veckans film – även om de kanske gör det senare. Hur det än är med allt sådant är det en sak jag som pensionär – OBServera duv-matar-bilden – haft att tanke-gymnastisera kring.

 

Inte helt fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0